13. august 2020
Færdiggørelsen af cykelstien mellem Ejby og Køge er blandt de projekter, som nu potentielt kan rykkes frem. Billederne her er fra den nylige indvielse af første etape, som går mellem Ejby og Ll. Salby. Foto: Anders Fallesen
Færdiggørelsen af cykelstien mellem Ejby og Køge er blandt de projekter, som nu potentielt kan rykkes frem. Billederne her er fra den nylige indvielse af første etape, som går mellem Ejby og Ll. Salby. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg vil sætte fart på nye anlægsprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg vil sætte fart på nye anlægsprojekter
Køge - 07. april 2020 kl. 06:02
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er det færdiggørelse af cykelstien mellem Ejby og Køge, der skal prioriteres? Eller er det renovering af de kommunale haller og skoler, der umiddelbart står først for? Eller måske alle dele?

Spørgsmål er der rigelig af, efter at anlægsloftet for nylig blev suspenderet for resten af 2020, hvilket giver landets kommuner mulighed for at fremrykke og igangsætte en række renoverings-, vedligeholdelses- og anlægsprojekter.

Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen nu fået til opgave at støve prioriteringslisten over besluttede projekter af og sætte den på førstkommende mødedagsorden i Teknik- og Ejendomsudvalget.

- Alle de aktiviteter, vi kan få sat i gang før tid, kan vi lige så godt få sat i søen, siger udvalgsformand Erik Swiatek (S) og fortsætter:

- Er der derfor oplagte renoverings-, asfalt eller cykelstiopgaver, som vi kan rykke frem, så er muligheden der nu. Og det undersøger forvaltningen nu, siger udvalgsformanden.

Venstres Søren Brask ser mange perspektiver i, at man nu fremrykker projekter, der først var tiltænkt realisering et stykke ude i fremtiden:

- Det er oplagt, at vi kan få taget hul på hele efterslæbet af vedligeholdelsesopgaverne på vores bygninger og ejendomme, og så har jeg samtidig foreslået udvalget, at vi ser nærmere på, om vi kan få sat gang i næste etape af cykelstiprojektet mellem Ejby og Køge, siger Søren Brask og fortsætter:

- Med suspenderingen af anlægsloftet har vi nu muligheden for det, så hvorfor ikke komme videre med cykelstiprojekterne? Herunder også cykelstien langs Ølbyvej, tilføjer han.

Der er først budgetteret fem millioner kroner til færdiggørelsen af cykelstiprojektet mellem Ejby og Køge i 2023, mens cykelstien langs Ølbyvej skal finansieres delvist af statslige midler.

De videre perspektiver ventes diskuteret i udvalget på mødet torsdag den 14. maj.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk