2. august 2021
Kviktestcenteret i Bjæverskov lukker den 1. juli. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Kviktestcenteret i Bjæverskov lukker den 1. juli. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Daniel Rosenaa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Testkapaciteten tilpasses i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Testkapaciteten tilpasses i Køge
Køge - 24. juni 2021 kl. 12:32

Der bliver færre steder i Køge Kommune, hvor man kan få foretaget en kviktest.

Som følge af, at rigtig mange danskere er blevet vaccineret, og dermed har fået coronapas, er der færre, der benytter kviktest. Derfor sker der nu en løbende nedskalering af testkapaciteten i hele landet, oplyser Justitsministeriet. I Køge betyder det i første omgang, at kviktestcenteret i Bjæverskov lukker fra den 1. juli 2021. Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Vi har længe været vant til, at der åbner flere kvikteststeder - men nu går det den anden vej. Flere og flere er blevet vaccineret og over den sidste tid, er der sket et fald i antallet af kviktest. Derfor skal testkapaciteten nu tilpasses, og det kommer ifølge Justitsministeriet til at ske i fem trin afhængigt af, hvor mange der lader sig teste. Allerede nu går man fra trin fem til trin fire.

I Køge Kommune betyder nedskaleringen, at kviktestcenteret i Bjæverskov lukker 1. juli 2021. Her er antallet af test nemlig allerede faldet fra over 500 daglige test til under 300 om dagen. Borgere i Bjæverskov og andre, som indtil nu har brugt teststedet, henvises i stedet til at blive kviktestet i Borup eller Køge, hvor kapaciteten er uændret.

På den måde vil der stadig være under 20 kilometer til det nærmeste teststed for alle borgere i Køge Kommune, påpeger kommunen.

Køge Kommune forventer, at der vil blive nedskaleret yderligere på testkapaciteten henover sommeren i takt med at efterspørgslen vil falde endnu mere. Nedskaleringen vil ske på baggrund af Justitsministeriets model.

Testkapaciteten for PCR-test opretholdes.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk