13. december 2019
Spærring Roskilde - Køge
Spærring Roskilde - Køge
Foto: Banedanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Test af nyt signalsystem: Her spærres jernbaneoverkørsler for trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Test af nyt signalsystem: Her spærres jernbaneoverkørsler for trafik
Opdateret 12. august 2019 kl. 11:40
Køge - 12. august 2019 kl. 11:27
Af Christina Ledertoug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Banedanmark fortsætter nu testene af et nyt digitalt signalsystem mellem Roskilde og Køge, som skal give færre signalfejl og flere tog til tiden.

Jernbaneoverkørslerne mellem Roskilde og Køge spærres derfor i flere weekender frem mod slutningen af 2019.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at teste et nyt digitalt signalsystem mellem Roskilde og Køge går nu ind i den sidste fase, og Banedanmark forventer, at passagerne kan køre med de nye signaler i slutningen af 2019.

Signalsystemet skulle have været sat i drift i maj, men blev udsat på grund af sikkerhedsrelaterede fejl i leverandørens system.

"Signalsystemet giver blandt andet mulighed for, at der kan køre flere tog og flere tog til tiden. Af sikkerhedsmæssige hensyn er det nødvendigt at lukke overkørslen, når vi tester," siger direktør for Signalsystemer, Søren Boysen, Banedanmark.

Følgende jernbaneoverkørsler lukkes:
  • Kamstrupvej, 4000 Roskilde
  • Salløvvej, 4621 Gadstrup
  • Hovedgaden, 4622 Havdrup
  • Nauerbjergvej, 4622 Havdrup
  • Østergade, 4623 Lille Skensved
Der testes i uge 33, 34 og 40

I uge 33 og 34 er testen planlagt således, at Banedanmark lukker alle overkørsler fra fredag kl. 19.00 til mandag kl. 06.00. Alle overkørslerne vil være åbne lørdag mellem 9.00 og 16.30.

Begge søndage vil der kun blive testet mellem Køge og Gadstrup St. Det betyder, at overkørslen i Gadstrup ved Salløvvej/Brordrupvej samt overkørslen ved Kamstrupvej vil være åbne for trafik fra 11.00 til 21.00 søndag.

De resterende overkørsler vil være lukket for trafik fra lørdag og frem til mandag kl. 06.00. Banen vil dog være lukket hele weekenden, og der vil ikke køre passagertrafik på banen.

Når Banedanmark tester i uge 40, vil alle overkørsler mellem Roskilde og Køge være lukket fra fredag kl. 19.00 til lørdag kl. 9.30. De spærres igen fra lørdag kl. 16.30 til mandag kl. 06.00.

De første testweekender skal vise, om det er realistisk at sætte systemet i drift, i slutningen af december 2019. De næste spærringer frem vil derfor først blive meldt ud, når den endelige plan ligger helt fast.

Tests er lagt i weekenden af hensyn til togtrafikken. DSB indsætter togbusser i forbindelse med spærringerne. Se mere på rejseplanen.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk