19. september 2020
Omkring 25 elever fra Holmebækskolen var tirsdag mødt op for at vise deres modstand imod den mulige nedlæggelse af skolens ældste klasser. Foto: Jesper From
Omkring 25 elever fra Holmebækskolen var tirsdag mødt op for at vise deres modstand imod den mulige nedlæggelse af skolens ældste klasser. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokratiet vil frede skoles udskoling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet vil frede skoles udskoling
Køge - 19. juni 2019 kl. 12:33
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en dårlig idé at spare penge ved at nedlægge udskolingen på Holmebækskolen og rykke de ældste elever hen på Herfølge Skole.

arrow Læs også: Stor omorganisering af specialskoler er på plads: Faglighed skal styrkes

Sådan lyder det fra borgmester i Køge Kommune Marie Stærke (S).

Socialdemokratiet var ellers en del af et politisk flertal, som i kommunens skoleudvalg for nylig anbefalede at nedlægge Holmebækskolens 7.-9. klassetrin for at leve op til et sparekrav i millionklassen. Men nu har partiet ændret holdning.

- Vi er også mennesker, som lytter til andre mennesker og deres bekymringer, og jeg har svært ved at forstå, hvorfor det så ensidigt er Herfølge, der skal betale prisen. Både læserbreve og e-mails fra folk fra Herfølge og Holmebækskolen har gjort stort indtryk, og derfor har vi besluttet os for at arbejde for en anden løsning, fortæller Marie Stærke.

Det var umiddelbart meningen, at beslutningen om udskolingen skulle tages tirsdag eftermiddag, men sagen blev udskudt til i torsdag aften. Her mødes både alle partierne i Køge Byråd, Børneudvalget og Skoleudvalget for at drøfte mulige besparelser, inklusiv nedlæggelsen af Holmebækskolens udskoling.

Derfor må eleverne på Holmebækskolen fortsat væbne sig med tålmodighed på pinebænken, indtil beslutningen om deres fremtidige skolegang bliver afklaret.

Læs hele historien i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

arrow Kommune bider skolebesparelser over efter langt tilløb
25. juni 2019 kl. 16:33 Opdateret: kl. 14:48
arrow Sparekniven udskudt igen - normeringer og udskoling fredes
21. juni 2019 kl. 13:45 Opdateret: kl. 13:45
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk