28. juli 2021
Politiet har tidligere standset den 17-årige, der tirsdag blev skudt i Køge, sammen med bandemedlemmer fra Greve. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet har tidligere standset den 17-årige, der tirsdag blev skudt i Køge, sammen med bandemedlemmer fra Greve. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skud-offer har tilknytning til bandemiljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skud-offer har tilknytning til bandemiljø
Køge - 24. januar 2020 kl. 13:10
Af Katrine Wied

Den 17-årige mand, der tirsdag blev ramt af Skud i Køge, har en tilknytning til bandemiljøet i Greve. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi til DAGBLADET.

arrow Læs også: Skudsag: Beboerformand har håb til video-overvågning

Der er fortsat hverken sigtede eller anholdte i sagen. Men politiet arbejder på at indkredse den unge mands tilhørsforhold og forsøge at klarlægge et motiv for, at han skulle skydes sent tirsdag aften på Karlemosevej i Køge.

- Han er ikke registreret som bandemedlem ud fra den måde, som politiet registrerer på. Men i den senere tid har vi set offeret sammen med banderelaterede personer fra Greve-området, siger pressetalsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

Visitationszone
Helt konkret er den 17-årige mand blevet standset og registreret af politiet i forbindelse med, at man har oprettet visitationszone i Greve.

- Når vi har en visitationszone, så er politiets kontrol af borgere noget højere, end den normalt er. Derfor er der nogen, som mere er i risikozonen for at blive kontrollere. Der har ham, der er offer for skudepisoden, været en af dem, vi har kontrolleret, siger Martin Bjerregaard.

Visitationszonen dækkede områderne Gersagerparken, hen over Waves og Askerød op til Greves kommunegrænse ind mod Ishøj. Den blev oprettet med baggrund i de skyderier, der havde været, og to bombesprængning i en opgang og i en bil.

En del af politiets efterforskning lige nu handler også om at undersøge, om den unge mand fra Greve har fjender, der vil ham til livs.

- Det er en efterforskningsvej, vi går hver eneste gang, uanset om det er skyderi eller anden personfarlig kriminalitet, knivstik eller grov vold. Hvem har en kontrovers med offeret og derfor afstraffer vedkommende, fortæller Martin Bjerregaard.

Ikke afhørt endnu
Politiet mangler fortsat en grundig afhøring af det 17-årige skudoffer. Det har endnu ikke været muligt, for den 17-årige er fortsat indlagt på sygehuset.

- Offeret i sådan nogle sager er altid den primære indgangsvinkel til at komme videre. Vi har gjort nogle forsøg på at afhøre ham, men helt lavpraktisk er der grænser for, hvor meget man kan få ud af en person, der er medicineret på grund af lægelig behandling. Så derfor har vi i overført betydning stået på nakken af læger og sygeplejersker for, hvornår vi kan lave en egentlig afhøring. Offeret har udtalt sig ganske sporadisk, men ikke i det omfang, vi gerne ville. Og den nødvendige behandling er trods alt vigtigst, så han kommer ovenpå igen, siger Martin Bjerregaard.

Der er ingen forværring i den 17-åriges tilstand. Han er uden for livsfare, men stadig indlagt. Han blev ramt i overkroppen.

Nyt skyderi i Greve
Politiet undersøger også, om den skudepisode, der fandt sted i Greve torsdag aften, har forbindelse med skyderiet i Køge. Torsdag kort efter midnat blev der affyret skud mod en bil, der holdt parkeret i Gersagerparken, hvor to unge mænd sad i bilen.

- De to, som nu var potentielle ofte i går, er ikke nogen vi kender fra bandesammenhæng eller i det hele taget, faktisk. Når det er sagt, har vi ingen konkrete holdepunkter for, om der er nogen sammenhæng eller om det er en tilfældighed, at der med to døgns mellemrum bliver skudt både i Køge og i Greve, siger Martin Bjerregaard.

arrow Flere borgere henvender sig med tip: Endnu ingen sigtet i skudsag
23. januar 2020 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32
arrow Efter skyderi: Køge intensiverer SSP
22. januar 2020 kl. 17:56 Opdateret: kl. 17:56
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk