24. oktober 2019
Lukning af den lille Alkestrupskolen optræder som en mulighed i det netop præsenterede sparekatalog, men det afviser Køge Kommunes skoleudvalg nu som mulighed; skolelukninger kommer ikke på tale trods akut behov for besparelser, lyder det. Foto: Elmer Madsen
Lukning af den lille Alkestrupskolen optræder som en mulighed i det netop præsenterede sparekatalog, men det afviser Køge Kommunes skoleudvalg nu som mulighed; skolelukninger kommer ikke på tale trods akut behov for besparelser, lyder det. Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleudvalg freder lille landsbyskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleudvalg freder lille landsbyskole
Køge - 18. august 2018 kl. 10:21
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var ikke gået mere end ét minut fra klokken 14.00 fredag eftermiddag, hvor Køge Kommune åbnede op for dette års sparekatalog forud for budgetprocessen, før Skoleudvalget reagerede med en særskilt udtalelse.

Lukning af Alkestrupskolen indgår som besparelsesmulighed, men udvalget ønskede samlet at signalere, at det ikke bliver aktuelt. I en udtalelse til DAGBLADET skriver næstformand Jeppe Lindberg (LA) på vegne af udvalget:

- Som man kan se i kataloget, indgår skolelukning som en mulighed, og derfor ligger det Skoleudvalget meget på sinde at understrege, at det administrationens ret til at foreslå, men at der ingen politisk opbakning findes til at lukke skoler i Køge Kommune. Det er teoretisk muligt, hvis man isoleret kigger på tallene, at det vil være fornuftigt at »stor-drifte«. Men når vi har en geografisk stor kommune og planer om, at der skal flytte flere borgere til kommunen, nytter det ikke, at man lukker skoler, hverken i år eller de kommende, skriver næstformanden.

I det konkrete spareforslag konstaterer forvaltningen, at en skolelukning ville betyde sammenlægning med Herfølge Skole.

- Besparelsen vil primært være på ledelse og i det omfang klasser kan lægges sammen. De klassetrin, hvor konkrete tal viser, at klasserne vil skulle fortsætte parallelt og uden sammenlægning, vil ikke bidrage til nogen besparelse. Der vil være

stærke meninger om dette forslag, både politisk og fra lokalsamfundet, lyder forvaltningens vurdering.

Den samlede besparelse ved at lukke Alkestrupskolen vurderes i årene 2019-2022 at være på 13,2 millioner kroner. Men lukningnen lader - bedømt ud fra Skoleudvalgets prompte reaktion - altså ikke til at have nogen gang på jord.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk