19. juni 2021
- At medarbejderne reagerer nu, handler om, at der er brug for, at der bliver truffet nogle beslutninger, siger Ove Døj, der er leder af specialskolen Holmehus i Køge Kommune. Privatfoto
- At medarbejderne reagerer nu, handler om, at der er brug for, at der bliver truffet nogle beslutninger, siger Ove Døj, der er leder af specialskolen Holmehus i Køge Kommune. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder om manglende plads: Medarbejderne har brug for afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skoleleder om manglende plads: Medarbejderne har brug for afklaring
Køge - 15. april 2021 kl. 16:14
Af Simon de Visme

Den 1. april sidste år, da det meste af Danmark var lukket ned, blev Ove Døj ansat som ny leder af Holmehus. Den nye leder skulle stå i spidsen for både en selvstændiggørelse og en udvidelse af specialskolen i Køge Kommune, der over to etaper skulle kunne rumme til 50 elever.

arrow Læs også: Skolestrid: Venstre undrer sig over brugen af arkitekter

Arbejdet med at udvide Holmehus og øge dens elevtal er dog for en stund sat på pause, og derfor er det meget begrænset, hvor mange nye børn skolen kan tage imod for det kommende skoleår. Som konsekvens heraf bliver Køge Kommune nødt til at visitere elever på mellemtrinnet ud af kommunen til et lignende tilbud på Stevns, og det ærgrer Ove Døj:

- Det er rigtig ærgerligt, at der ikke er plads til alle elever, men vi kan ikke tage elever ind, når vi ikke har rammerne. Det giver god mening med kun 35 elever, for vi er allerede pressede i de fysiske rammer, vi har lige nu. Der er ingen andre muligheder, men det er selvfølgelig synd for de enkelte familier og børn, som visiteres ud af kommunen, siger lederen af Holmehus.

Han fortæller, at det er normalt, at ikke alle elever begynder 1. august. Flere børn »opdages« først i folkeskolen, når de er kommet på mellemtrinnet og er et stykke inde i skoleåret.

- Vi indskriver normalt et antal elever løbende over et helt skoleår, men når man ser ind i næste år, kan vi ikke tage nogle ind.

Ingen plads til sanserum

Trods den uafklarede situation med Holmebækskolen har Holmehus det seneste år først og fremmest haft fokus på at starte en ny skole op, fortæller specialskolens leder.

- Det er sindssygt spændende og en fed opgave at få. Vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke får lov at fylde. Vi er optaget af at lave en god skole, og det andet er politisk, som politikerne må tage sig af.

Behovet for at udvide specialskolen i Herfølge er dog aktuelt, for som nævnt savner den allerede med de nuværende 35 elever mere plads. Det skyldes blandt andet, at cirka en tredjedel af eleverne går i 0. eller 1. klasse.

- Jo ældre eleverne bliver, jo mere »skolemindet« bliver de, mens de små elever kræver mere og rigtig gode fysiske rammer, så vi kan arbejde med deres motoriske udvikling. Vi har også brug for at planlægge udeområder og lave en god legeplads, men vi kan ikke skyde penge ind i det, når vi ikke ved, hvad der sker på længere sigt, forklarer Ove Døj.

Han fortæller, at Holmehus havde købt ind til at kunne skabe et sanse-motorik-rum, som man kan bruge til behandlinger med lyd-, lys- og kropsterapi, men på grund af den manglende plads på skolen, er projektet sat på pause, og man er i stedet nødt til at opbevare indkøbet i en container.

- Når vi engang får flere lokaler, har vi allerede indkøbt det til at kunne komme i gang, men som personale er det ærgerligt ikke at kunne tage det i brug, for det er vigtigt for det daglige arbejde med eleverne. Men folk er også afklaret med, at sådan er det, siger Ove Døj.

Brug for en beslutning

Medarbejderudvalget på Holmehus sendte for en måneds tid siden et brev til Køge Kommune, hvori medarbejderne fortæller bekymret om situationen og den manglende afklaring i forhold til Holmebækskolen og udvidelsen af Holmehus.

Medarbejderudvalget fortæller, at hele situationen opleves som stressende. Hvad tænker du om det?

- Jeg tænker, at vores medarbejdere har brugt al deres energi på at starte den nye skole op og har haft snuden i sporet. At de reagerer nu, handler om, at der er brug for, at der bliver truffet nogle beslutninger. Vi har eksempelvis en rigtig god trivsel, og et eller andet sted er udvalget bange for, at alt det gode arbejde begynder at smuldre, fordi sagen trækker i langdrag. Folk har brug for, at der bliver truffet nogle beslutninger, fastslår skolens leder, der godt kan forstå medarbejdernes bekymring:

- Det er ikke fordi, de vil blande sig i beslutningen. Der er bare brug for, at der bliver truffet en beslutning. Uvisheden vil altid påvirke, men jeg synes, at medarbejderne tackler hele situationer godt.

I øjeblikket er udvidelsen sat på pause. Hvad bør der i dine øjne gøres - hvis der kan gøres noget - lige nu?

- Som sagt skal man træffe en beslutning. Der er lavet en rigtig god plan, som gav god mening i forhold til at starte op med 35 elever og så udvide til 50 her til sommer. Den plan har vi fulgt og ikke sat spørgsmålstegn ved, men vi skal også have mulighed for at lave en strategi, kunne planlægge indkøb og have det lange lys på, pointerer Ove Døj.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk