25. maj 2020
Jakob Dalgas er generelt optimistisk omkring digitaliseringens indtog på skolerne, men skolelederen oplever også, at udviklingen nogle gange tager overhånd. Foto: Simon de Visme
Jakob Dalgas er generelt optimistisk omkring digitaliseringens indtog på skolerne, men skolelederen oplever også, at udviklingen nogle gange tager overhånd. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder: - Vi tager små digitale skridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleleder: - Vi tager små digitale skridt
Køge - 18. september 2019 kl. 19:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er kun en god ting, at Køge Kommune anbefaler sine skoler at udskyde brugen af den længe ventede kommunikationsplatform »Aula« til nytår.

arrow Læs også: Efter flere datalæk i Aula: - Skolerne skal være særligt opmærksomme

Sådan lyder det fra Jakob Dalgas, der er skoleleder på Borup Skole i Køge Kommune.

- Det er en fornuftigt beslutning. Aula skal nok komme på et tidspunkt, og det er vigtigt, at vi gør det stille og roligt, så vi sikrer en god og ordentlig drift i overgangen til det nye it-system. Det har min fulde opbakning, understreger han.

Mens nogle skoler i Køge allerede har valgt at tage Aula til sig, har Borup Skole besluttet at følge kommunens anbefaling om at udskyde brugen af den digitale platform. Noget som Jakob Dalgas også selv har foreslået kommunens forvaltning.

- Herregud, om implementeringen sker nu, om tre eller fem måneder betyder ikke verdens undergang. Vi skal nok komme til det, siger skolelederen.

Små skridt

Oprindeligt skulle Aula tages i brug af skolerne fra den 1. august, men på grund af fejl og mangler blev det udskudt til efterårsferien. Platformen er dog langt fra optimal endnu, og derfor besluttede Køge Kommune i sidste uge at anbefale sine skoler en yderligere udskydelse til begyndelsen af 2020.

Hvad tænker du om, at Aula er blevet udskudt igen?

- Jeg tænker, det er rettidig omhu, hvor man tager bestik af situationen. Jeg synes ikke, det er dårligt, for det handler om ikke at lave samme fejl som eksempelvis sundhedsvæsenet og kaste sig ud i noget, som ikke virker. Og hvis det bliver udskudt igen, vil jeg hilse det velkommen, lyder det fra Jakob Dalgas.

Hvordan ser I generelt på den øgede digitalisering?

- Vi har et rimelig optimistisk syn på det. Vi går i gang med de digitaliseringsopgaver, som opstår foran os med indstillingen om at tage det stille og roligt. Vores vej ind i det digitale univers er at tage små skridt, fortæller skolelederen

Intet endegyldigt svar

Ifølge Jakob Dalgas er der både lærere på Borup Skole, som synes, at digitaliseringen er blevet for meget, mens andre synes det er alle tiders.

- Nogle gange kan jeg godt selv synes, at digitaliseringen har taget lidt overhånd, men det er skabt af gode mennesker med gode intentioner, så vi kan ikke melde os ud af det. Det er bestemt ikke sådan, at jeg hader digitalisering, fastslår han.

Hvordan håndterer man som skole balancen mellem at følge med den digitale udvikling og samtidig give lærerne nok tid til den klassiske forberedelse af undervisningen?

- Det er svært, fordi vi skoleledere bliver også presset ovenfra. Jeg tror ikke, vi har det endegyldige svar, men jeg tror, at man gør sig selv en tjeneste ved at stå ved, hvem man er, og hvad man kan se meningen med, siger Dalgas og uddyber:

- Man skal stå ved at gøre det rigtige og ikke altid det, som andre mener er det rigtigt. Det handler om sund fornuft, og i sidste ende er det skolederen, som har ansvaret for skolen.

arrow Medie: Mindreårig piges hemmelige adresse lækket via Aula
24. februar 2020 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20
arrow Trods massiv kritik: Ellebækskolen er tilfreds med »Aula«
23. november 2019 kl. 16:04 Opdateret: kl. 15:09
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk