20. oktober 2018
SU-, IT- og Digitaliseringsstyrelserne kunne da fint flytte til Holbæk, foreslår kommuner og region. Her har bl.a. Danmarks Evalueringsinstitut fået husly i Holbæk Uddannelses- og Studiecenter på den tidligere Østre Skole ved første udflytnings-bølge. Foto: Christian Mikkelsen
SU-, IT- og Digitaliseringsstyrelserne kunne da fint flytte til Holbæk, foreslår kommuner og region. Her har bl.a. Danmarks Evalueringsinstitut fået husly i Holbæk Uddannelses- og Studiecenter på den tidligere Østre Skole ved første udflytnings-bølge. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske kommuner vil have fingre i 36 statslige styrelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske kommuner vil have fingre i 36 statslige styrelser
Opdateret 05. december 2017 kl. 12:24
Køge - 05. december 2017 kl. 09:51
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De 17 kommuner i Region Sjælland og regionen skruer op for charmen forud for en ny omgang udflytning af statslige arbejdspladser fra København.

arrow Læs også: Udflytning: Sådan undgår vi at pendle til Næstved

Det sker i et fælles brev til regeringen, hvor der peges på hele 36 styrelser og statslige institutioner, som kommunerne og regionen med fordel mener, kan placeres i byer som eksempelvis Køge, Ringsted, Holbæk, Kalundborg, Næstved og Vordingborg såvel som Odsherred og Slagelse kommuner.

- Sidste gang, der var udflytning af statslige arbejdspladser, kom vi forinden med et udspil som det her, der viste, hvor der var nogle gode muligheder og synergier i at flytte hen. Og det havde en effekt, siger Niels Hörup, borgmester i Solrød og formand for de 17 kommuners fælles kontaktråd (V).

Udspillet kommer få uger før, regeringen ventes at offentliggøre en ny plan for udflytning af statslige arbejdspladser.

Kommunerne og regionen bruger allerede udflyttede jobs til at pege på, mulighederne for synergieffekter, hvis man flyttede lignende styrelser og institutioner ud. Blandt andet kunne Vejdirektoratet flytte til Ringsted, hvor Banedanmark allerede er på vej ud.

I Holbæk, hvor blandt andet Danmarks Evalueringsinstitut er flyttet ud, forslår kommunerne, at man lægger SU- og IT- og Digitaliserings-styrelserne. Og da Næstved tidligere har fået Udlændingestyrelsen, kan man med fordel placere Konkurrence- og Forbrugerstyrelserne der.

Læs mere i dagens udgave af Sjællandske, Nordvestnyt eller DAGBLADET. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Klik på kommunerne og se hvilke styrelser de ønsker sig
arrow Udlændingestyrelsen til Næstved: Diana får 500 meter til arbejde
08. september 2018 kl. 21:14 Opdateret: kl. 12:28
arrow Udlændingestyrelsen sender 60.000 mennesker til Næstved
24. august 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 09:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk