22. marts 2019
På stranden ved Køge har arkæologer fra Museum Sydøstdanmark gjort et bemærkelsesværdigt fund i form at et 500 år gammelt skibsvrag. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

På stranden ved Køge har arkæologer fra Museum Sydøstdanmark gjort et bemærkelsesværdigt fund i form at et 500 år gammelt skibsvrag. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sensationelt fund af skibsvrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sensationelt fund af skibsvrag
Køge - 21. juni 2018 kl. 06:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkæologerne fra Museum Sydøstdanmark har fundet vraget af et 500 år gammelt skib ved en udgravning i Køge. Det er derfor et begejstret hold arkæologer, der i disse dage har travlt med at afdække fundet.

- Det er så fedt et fund og det er måske den ene gang i vores liv, hvor vi får lov at udgrave sådan et skib, fortsætter museumsdirektør Annemette Kjærgård.

Hun forklarer videre, at det er et af de største - hvis ikke dét største - fund af den type skibsvrag i Danmark.

Vraget dukkede op i forbindelse med udgravningen til PensionDanmarks boligprojekt, der meget profetisk allerede var døbt "Køge Kyst Skibet".

Nu kommer det altså frem i lyset igen og udgravningsleder, Jeppe Færch-Jensen fortæller, hvordan det er et spændende fund, fordi fagfolkene her med det samme kan få svar på en masse spørgsmål omkring, hvordan det er bygget og forhåbentlig hvor det kommer fra.

Han forklarer at skibet rummer flere overraskelser med mange usædvanlige konstruktionsdetaljer. Det har oprindelig været lidt over 16 meter langt og 7 meter bredt og er bygget af svært egetømmer.

- Det er usædvanligt at vi finder tømmer, der er så velbevaret, at man kan se hugspor, nagler og finde 500 år gammelt tovværk, fortæller han.

Udgravningen foregår på en aktiv byggeplads, så der er ikke offentlig adgang for publikum. Museet har derfor i samarbejde med Pensiondanmark og entreprenør på byggeriet Enemærke og Petersen arrangeret en fremvisning, hvor arkæologerne fortæller om det sjældne fund. Det foregår onsdag den 27. juni kl. 17.00.

Er der tilstrækkeligt med tilmeldte, arrangeres endnu en omvisning torsdag den 28. juni kl. 17.00. Arrangementet er gratis, men med tilmelding til Køge Museum på telefon 70701236. Mødestedet er for enden af Søndre Molevej ved P-pladsen til Køge Roklubben. Husk parkeringsafgiften i området.

Museum Østdanmark regner med at udgravningen af skibsvraget fortsætter cirka en måned endnu

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk