24. februar 2020
En gruppe 8.klasseselever fra Køge Bugt-området er i øjeblikket i gang med et filmprojekt, der skal udfordre og udvikle de unge og gøre dem mere parate til uddannelse. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

En gruppe 8.klasseselever fra Køge Bugt-området er i øjeblikket i gang med et filmprojekt, der skal udfordre og udvikle de unge og gøre dem mere parate til uddannelse. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nyt filmprojekt skal gøre unge uddannelsesparate

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nyt filmprojekt skal gøre unge uddannelsesparate
Køge - 05. april 2017 kl. 19:05
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen står skarpt over havnen, hvor en lille flok måger kigger nysgerrigt ned fra en skyfri, blå himmel. Et stykke under dem kommer en dreng spurtende iført en mørk hættetrøje og med en rød sportstaske i hånden.

En grå Citroën holder i vejen, og drengen kaster sig ud foran bilen og glider hen langs kølerhjelmen.

Få sekunder efter er han væk.

Scenen udspiller sig tirsdag eftermiddag på Køge Havn, hvor en gruppe unge fra kommunerne i Køge, Solrød, Stevns og Greve er i gang med optage deres egen film. Projektet er sat i søen af Køge Ungdomsskole, der har taget initiativet på baggrund af gode erfaringer fra andre kommuner med at kombinere film og vejledning.

- Det er med til at åbne op for mange forskellige typer samtaler med de unge, og det kan give dem et løft og lejligheden til at prøve noget nyt, fortæller Sussanne Madsen, leder af ungdomsskolen.

I alt er otte 8.klasseselever engageret i projektet, der udover ungdomsskolen også er et samarbejde mellem produktionsselskabet Cattenbaum og UUV Køge Bugt. De unge arbejder sammenlagt i to uger med konkrete øvelser og filmoptagelserne, inden der den 21. april er premiere på filmen foran forældre, klassekammerater og lærere.

Formålet er at udfordre de unge på deres roller og selvopfattelse gennem filmproduktionen og vejledningen, og det er blevet positivt modtaget af de unge.

- Det har været rigtig sjovt. Vi har oplevet nogle ting, som vi ikke lige oplever hver dag. Derfor får vi mulighed for at vise, hvem vi er, og det kan gøre, at vi tænker lidt mere positivt, siger Jessica Machholdt Larsen fra Solrød.

Se alle billederne her på siden og læs hele historien i DAGBLADET Køge den 5. april.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk