4. august 2020
Den nye busbro kører hen over Lille Sydbanen mellem Køge Nord Station og Skandinavist Transportcenter, videre til campus og universitetssygehuset. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Den nye busbro kører hen over Lille Sydbanen mellem Køge Nord Station og Skandinavist Transportcenter, videre til campus og universitetssygehuset. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Ny bro skærer fem minutter af busturen fra Køge Nord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Ny bro skærer fem minutter af busturen fra Køge Nord
Køge - 02. juli 2020 kl. 05:26
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var buschauffør Lotte Larsen, der styrede den lange gule bus gennem det udspændte røde bånd og dermed indviede Køge Kommunes nye busbro mellem Bragesvej og Ølsemagle Kirkevej tirsdag.

Den ni meter brede og 220 meter lange bro skal føre busserne hurtigere hen over Lille Syd-banen fra Køge Nord Station til Skandinavisk Transportcenter, Universitetshospitalet og Køge Campus med alle uddannelsesinstitutionerne. Helt nøjagtig sparer det busruterne 242 og 101A for en køretur på 3,5 kilometer. Det svarer til fem minutters kortere transporttid.

Det er en god forbedring for passagererne, påpegede formand for Teknik- og ejendomsudvalget, Erik Swiatek (S).

- Det er en af de dage, som udvalget og jeg er glade for, og som vi tror, at tusindvis af buspassagerer vil blive glade for, sagde han.

Busbroen har kostet i alt 34.5 millioner kroner at bygge. Her har Køge Kommune fået støtte på 15,3 millioner kroner fra Trafik-, bygge- og boligstyrelsen. Resten af pengene har Køge Kommune brugt en særlig leasingmetode til at finansiere.

- Vi forventer en årlig besparelse på cirka en million kroner på den almindelige busdrift, som skal finansiere leasing og drift af den nye bro. Så besparelsen er med til at betale investeringen, sagde Erik Swiatek.

Der er etableret to nye budstoppesteder på Mimersvej og Ølsemagle Kirkevej, et på hver side af broen.

Samtidig med at busbroen åbner, øges antallet af afgange på bus 101A fra to til tre gange i timen til og fra Køge Nord Station via Campus Køge.

Broen kan kun benyttes af busser.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk