28. oktober 2020
Eleverne fra Holmebækskolen i Herfølge deltog ligesom børn landet over i skolernes årlige motionsdag, som fandt sted fredag. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Eleverne fra Holmebækskolen i Herfølge deltog ligesom børn landet over i skolernes årlige motionsdag, som fandt sted fredag. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Motionsdag med klimadans, fællesskab og verdensmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Motionsdag med klimadans, fællesskab og verdensmål
Køge - 09. oktober 2020 kl. 15:07
Af Simon de Visme

Iført farverigt idrætstøj bevæger eleverne i 3.A på Holmebækskolen i Herfølge sig fra side til side i takt med musikken. Først løfter de deres hænder over hovedet, inden de strækker dem ud til hver side og drejer rundt om sig selv, ligesom en flyver.

- Og så flyver vi. Men husk, lad være med at flyve. Tag toget i stedet for, lyder det kækt fra elevernes idrætslærer Christian Hansen.

Han står for dagens klimadans i Holmebækskolens store gymnastiksal, hvor eleverne som en del af den årlige motionsdag skal lære en dans til sangen »Ingen plan b«, som den unge Liva vandt årets MGP med.

Hendes sang handler ligesom elevernes dans om klimaet, og da børnene har været igennem dansen et par gange, hiver deres idrætslærer en planche frem om klimaet. Christian spørger eleverne om, hvad man skal gøre med pastik. Skal det smides i naturen eller i skraldespanden? Og hvad sker der, hvis vilde dyr spiser plastikken eller får et stygge tyggegummi i halsen?

- De dør, svarer en af eleverne.

Dan en blæksprutte

Mange kan sikkert huske deres egne motionsdage i folkeskolen, og for en del har det formentlig handlet mest om at dyrke motion. En løbetur i skoven eller boldspil på boldbanerne.

I dag har Skolernes Motionsdag ligesom faget idræt ændret sig. Det er blevet et læringsfag med en høj grad af fællesskab, hvor det ikke kun handler om at bruge kroppen og få flere unge til at dyrke idræt, fortæller Christian Hansen.

- Det handler også om, at børnene skal lære, hvad sundheden betyder for deres krop og sind, så de får en forståelse for, hvorfor idræt er vigtigt, forklarer han.

Mens nogle af eleverne på Holmebækskolen danser klimadans, kaster andre sig ud i mere akrobatiske discipliner med kropsbevægelser. I grupper kommer børnene forbi opstillede poster på skolen, hvor de møder på nogle af de 17 verdensmål. Eksempelvis målet »afskaf fattigdom« og så var det op til eleverne at lave et trygt hjem med deres kroppe.

En anden gruppe stødte på »livet i havet« og fik opgaven at danne en blæksprutte.

Stor betydning

Generelt gør Holmebækskolen meget for at inkludere FN's 17 verdensmål i undervisningen, fortæller Christian Hansen, og på den årlige motionsdag har skolen valgt at kombinere de klassiske discipliner som løb med mere moderne tiltag, som eksempelvis klimadans og kropsbevægelse.

Spørger man idrætslærerne, betyder idræt, motion og fællesskab endnu mere for eleverne i disse coronatider.

- Det betyder mere i år. Jeg kan mærke, at klasserne nyder at komme herned i hallen og give den gas. Det har de manglet i de måneder med corona. Børnene kan mærke, at det giver dem overskud i både krop og sjæl at bevæge sig, ligesom det styrker fællesskabet, påpeger Christian Hansen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk