21. august 2019
Lørdag blev Grundtvigs 235-års fødselsdag markeret i Køge med et arrangement på Claras Kirkegård, der ligger knap 500 meter væk fra Gammelkjøgegaards hovedbygning. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lørdag blev Grundtvigs 235-års fødselsdag markeret i Køge med et arrangement på Claras Kirkegård, der ligger knap 500 meter væk fra Gammelkjøgegaards hovedbygning. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Helt tæt på Grundtvigs grav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Helt tæt på Grundtvigs grav
Køge - 10. september 2018 kl. 15:44
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Følger man en af de snoede grusstier fra Gammelkjøgegaard cirka 500 meter ud mod Køge Ås, møder man en lille, grøn bakke. På toppen af den gemmer en gul, rund mur på de jordiske rester af en af Danmarks største kulturpersonligheder.

Inde bag de gule mure og den sorte metalport, der normalt kun bliver åbnet for offentlighed to gange om året, finder man Claras Kirkegård. Kirkegården rummer blot seks grave og fire kister i en mindre krypt for enden af kirkegården. Går man ned af en lille trappe, ender man i krypten, hvor det lave loft tvinger en til at bukke sig. I det snævre rum står fire trækister, hvoraf specielt en af dem af mere interessant end de andre. Den har nemlig et metalskilt på toppen med indgraveringen »Nik. Fred. Sev. Grundtvig«.

Her blev den velkendte præst og digter bisat i 1872 ved siden af sin anden hustru Ane Marie Elise Toft, der døde 18 år tidligere.

Lørdag var en af årets to dage, hvor offentligheden blev inviteret inden for på Claras Kirkegård. Det skete i anledningen af Grundtvigs 235-års fødselsdag, der blev markeret af omkring 30 fremmødte, som havde fået adgang til det udsolgte arrangement.

Arrangementet var præsenteret i samarbejde mellem Carlsen-Langes Legatstiftelse, Birte Broch, Musikforeningen Køge Klassisk og KøgeBibliotekerne.

Se alle billederne fra Grundtvigs grav her og læs hele historien mandag i DAGBLADET Køges papir- eller E-avis.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk