25. oktober 2020
40 musikere fra Hjemmeværnets Musikkorps København gav den gas på scenen, hvor der blevet spillet en lang række danske sange fra krigstiden og flere marcher. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

40 musikere fra Hjemmeværnets Musikkorps København gav den gas på scenen, hvor der blevet spillet en lang række danske sange fra krigstiden og flere marcher. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Befrielsen blev markeret - og fællessang blev til »nynnesang«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Befrielsen blev markeret - og fællessang blev til »nynnesang«
Opdateret 05. oktober 2020 kl. 13:49
Køge - 05. oktober 2020 kl. 13:46
Af Simon de Visme

Selvom hver anden stol var sat ud af spil med rødt og hvidt advarselstape, og mundbindene var påtvunget ved indgang, pause og udgang, så var humøret hørt ved lørdagens befrielseskoncert.

Omkring 300 publikummer havde fundet vej til Køgehallerne, hvor musicalstjernen Sandra Elsfort og 40 musikere fra Hjemmeværnets Musikkorps København stod klar på scenen.

Der blev spillet en lang række smukke danske sange fra krigstiden og flere marcher. Heriblandt Kronprins Frederiks Honnørmarch, »I Danmark er jeg født« og ikke mindst Vera Lynns kendingssang »We'll meet again«.

Sidstnævnte krævede to ekstranumre fra publikum, før de ville slippe sanger og musikere. Oprindeligt var der planlagt flere fællessange under koncerten, blandt andet »En lærke letted« og »En venter lang og mørk og hård«. Begge blev dog til »nynnesange«, da coronasituationen og smittefaren forbød, at de mange gæster alle sang med på én gang.

Flere kunne dog ikke lade være med at vippe med foden, tromme fingrene i takt til musikken eller bevæge munden i stilhed til sangteksten.

Børn af krigen

En af dem var Teddy Pedersen, der helt uden at kigge ned i teksten til »En lærke letted« kunne nynne med.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan synge med. Det er ikke det samme, men det er stadig fint, lød det fra 79-årige Teddy, der var til koncerten med sin jævnaldrende hustru Hanne.

- Vi er jo krigsbørn, og mange af os kan huske et eller andet. Begge vores forældre var frihedskæmpere, så det betyder meget at kunne været med og markere befrielsen, fortalte Hanne Pedersen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk