24. juli 2019
Materiel i form af kampvogne og tanks fra det danske forsvars bidrag til NATO-styrkerne i de baltiske lande ankom mandag til Køge, hvor det blev losset på havnen.
gallery icon

Se billedserie

Materiel i form af kampvogne og tanks fra det danske forsvars bidrag til NATO-styrkerne i de baltiske lande ankom mandag til Køge, hvor det blev losset på havnen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Tungt krigsmateriel losset på havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Tungt krigsmateriel losset på havn
Opdateret 28. januar 2019 kl. 11:17
Køge - 28. januar 2019 kl. 11:11
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Panserede mandskabsvogne, tanks og lastbiler rullede mandag i en lind strøm ind på Køge Havn. Det meget krigsmateriel kom fra Estland og blev losset af det 183 meter lange transportskib, Ark Futura, som sejler for DFDS.

Det tunge forsvarsmateriel er blevet brugt at de danske soldater, der har været udstationeret i Estland i forbindelse med Danmarks bidrag til NATO's fremskudte styrke i Baltikum.

I alt har 200 danske soldater været udstationeret i et halvt år. Soldaterne har haft base i den lille estiske by Tapa, som ligger i den nordlige del af landet meldt mellem hovedstaden Tallin og den estisk-russiske grænse.

De sidste af de udstationerede danske soldater blev fredag i sidste uge fløjet hjem og landede i henholdsvis Roskilde og Karup lufthavne.

Om godt et år går turen for soldater og materiel i øvrigt retur til Estland, hvor cirka 200 danske 200 igen skal indsættes i Estland. Indtil da vil Forsvaret været repræsenteret med et mindre stabsbidrag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk