6. juni 2020
SF og Thomas Kielgast vil afvente mandagens dialogmøde med forældre og bestyrelse, inden man tager endelig stilling til sagen om Køge Børneasyl. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
SF og Thomas Kielgast vil afvente mandagens dialogmøde med forældre og bestyrelse, inden man tager endelig stilling til sagen om Køge Børneasyl. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF afventer dialogmøde med lukningstruet daginstitution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF afventer dialogmøde med lukningstruet daginstitution
Køge - 14. december 2019 kl. 17:11
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom SF både i Børneudvalget og Økonomiudvalget stemte for at fratage Køge Børneasyl sit kommunale tilskud, er partiet endnu ikke klar til at lægge sig helt fast, før byrådsmødet tirsdag den 17. december.

arrow Læs også: Børneasyl reddet på målstregen

Derfor har man aftalt et dialogmøde med dele af institutionens bestyrelse og flere forældre. Mødet finder sted op mandag, dagen inden byrådsmødet.

- Inden vi træffer den endelige beslutning, er det vigtigt at se forældrene ansigt til ansigt, fortæller gruppeformand i Køge, Thomas Kielgast (SF).

Han er sikker på, at politikerne ud fra de foreløbige oplysninger har truffet den rigtige beslutning i de to førnævnte udvalg.

- Men man skulle være et skarn, hvis man ikke lyttede og gik ind i dialogen. En sag kan jo udvikle sig, pointerer byrådsmedlemmet.

Kræver nye informationer

I sidste ende vil SF bygge deres beslutning på forvaltningens dokumentation og forældrenes syn på sagen, og ifølge Kielgast møder partiet op til dialogmødet med »et blankt stykke papir«.

- Det vil kun være fair over for forældrene, siger han.

Så I har ikke allerede nu besluttet jer for, hvad I vil stemme på byrådsmødet tirsdag?

- Selvfølgelig kan vi rykkes, men det kræver, at der kommer noget nyt frem, fastslår Thomas Kielgast.

Der er få uger siden, at Køge Børneasyl endelig ansatte en ny leder. Kan du forstå, at nogle synes, det er dårlig timing at lukke Køge Børneasyl nu?

- Lige meget hvornår man lukker en daginstitution, er det dårlig timing, men nu må vi se efter dialogmødet, påpeger SF'eren.

Han slår dog fast, at Køge Børneasyl har fået lang snor i sagen det seneste år.

- Nogen vil måske hævde, at de har fået for lang snor. Forvaltningen har gået med livrem og seler ved måske at foretage nogle ekstra tilsyn, så de kunne dokumentere, det de så, siger Thomas Kielgast.

arrow Køge Børneasyl overlever i første omgang
17. december 2019 kl. 17:58 Opdateret: kl. 17:27
arrow Glæde hos Køge Børneasyl: - Der er brug for forskellige tilbud
17. december 2019 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33
arrow Dagen inden beslutning: Politisk flertal vil bevare Børneasyl
16. december 2019 kl. 13:25 Opdateret: kl. 13:25
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk