24. februar 2021
Køge Havn dannede onsdag eftermiddag rammen om modtagelsen af større mængder materiel fra den danske del af det seneste års NATO-tilstedeværelse i Estland. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Køge Havn dannede onsdag eftermiddag rammen om modtagelsen af større mængder materiel fra den danske del af det seneste års NATO-tilstedeværelse i Estland. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Militært indtog på Køge Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Militært indtog på Køge Havn
Opdateret 14. januar 2021 kl. 10:54
Køge - 13. januar 2021 kl. 16:38
Af Martin Rasmussen

Et område på Køge Havn var spærret af og omdannet til midlertidigt militært område onsdag fra tidlig morgen til sen aften.

Det skete i forbindelse med flytning af en stor mængde militært materiel, som har været anvendt i forbindelse med det danske bidrag til NATO's tilstedeværelse i Estland gennem det seneste år.

Oprettelsen af et militært område på havnen skete både for at sørge for arbejdsrum og sikring af området, forklarer oberstløjtnant Carsten Michael Freund Møller, der er chef for logistikenheden ved forsvarskommandoen, som havde ansvaret for flytningen af de store mængder militære isenkram.

Om bord på fragtskibet Finlandia Seaways var både omkring 14 pansrede køretøjer, lastbiler samt en række containere fyldt med udstyr, som blev losset på kajen i Køge Havn i løbet af dagen efter skibets ankomst i Køge først på eftermiddagen.

Fra Køge Havn fulgte sidste led af flytningen, da de store mængder materiel blev sendt ud på vejene - langt hovedparten med kurs mod Antvorskov Kaserne ved Slagelse.

Op imod 200 danske soldater var i 2020 udstationeret i Estland som en del af NATO's multinationale styrke i de baltiske lande og Polen.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk