11. december 2017
?Med det rullende samarbejde mellem Køge Sygehus og Køge Kommune kan nogle borgere blive hjulpet og behandlet hjemme hos dem selv i stedet for at blive indlagt,? siger Dora Olsen, formand for byrådets social- og sundhedsudvalg.
?Med det rullende samarbejde mellem Køge Sygehus og Køge Kommune kan nogle borgere blive hjulpet og behandlet hjemme hos dem selv i stedet for at blive indlagt,? siger Dora Olsen, formand for byrådets social- og sundhedsudvalg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rullende samarbejde skaber tryghed hos syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rullende samarbejde skaber tryghed hos syge
Køge - 17. marts 2017 kl. 10:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en sygeplejerske fra Køge Kommune og en bioanalytiker fra Køge Sygehus besøger syge borgere i deres eget hjem, gør det ikke kun borgerne raske, men det skaber også tryghed og værdighed. Det er den foreløbige konklusion på et projekt hos Køge Kommune. Med Det Mobile Laboratorium kan sygeplejersken foretager en vurdering af borgerens sundhedstilstand i hjemmet, hvor bioanalytikeren også tager blodprøver og foretager EKG. Blodprøverne analyseres efterfølgende i en specialindrettet bil udstyret med biokemisk analyseudstyr, der holder udenfor borgerens hjem.

"Det mobile laboratorium er et spændende projekt, som har til formål at mindske generne for borgerne ved at reducere unødvendige indlæggelser og genindlæggelser. Med det rullende samarbejde mellem Køge Sygehus og Køge Kommune, kan nogle borgere blive hjulpet og behandlet hjemme hos dem selv i stedet for at blive indlagt," siger Dora Olsen, formand for byrådets social- og sundhedsudvalg.

En opgørelse på Køge Sygehus viser, at cirka 10 procent af de indlagte patienter på medicinsk afdeling kun har én sengedag. Det var blandt andet på baggrund af en gennemgang af de medicinske patienter med kun én sengedag, at sygehus og kommune samarbejde om at flytte behandlingen af mindre alvorlige sygdomme og kroniske lidelser hjem til borgerne for at undgå en indlæggelse.

"Erfaringerne fra midtvejsevalueringen viser, at borgeren gennem en hurtig undersøgelse i hjemmet kan bevarer værdighed og selvstændighed, fordi behandlingen og hjælpen kan foregå i trygge og rolige omgivelser. Midtvejsevalueringen viser også, at vi med det mobile laboratorium kan komme i dialog med borgere, der fravælger andre tilbud," lyder konklusionen.

Midtvejsevalueringen af projektet viser blandt andet, at borgere der ellers ikke ønsker hjælp, og borgere, hvor den praktiserende læge ikke har ressourcer til at få borgeren i tale får hjælp fra Det mobile laboratorium, fordi hjælpen og behandlingen kommer hjem til borgeren. Midtvejsevalueringen viser også, at Det Mobile Laboratorium behandler borgere med forskellige psykiske lidelser, der ellers ikke ville få behandling på sygehuset eller hos egen læge.

Køge Sygehus og Køge Kommune tilbyder nu, at Solrød Kommune kan blive en del af samarbejdet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk