14. juli 2020
Restaurant Arken får kritik for fredet haj på menuen. Flere af kommentarerne på de sociale medier er direkte åndssvage, platte og nærmest kultagtige, siger indehaver Linné Sommer. Foto: Henrik Førby Jensen
Restaurant Arken får kritik for fredet haj på menuen. Flere af kommentarerne på de sociale medier er direkte åndssvage, platte og nærmest kultagtige, siger indehaver Linné Sommer. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restaurant i Facebook shitstorm over fredet haj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant i Facebook shitstorm over fredet haj
Opdateret 14. august 2019 kl. 13:01
Køge - 14. august 2019 kl. 12:34
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Restaurant Arken på Køge Marina er ramt af en voldsom shitstorm på Facebook, efter at restauranten har opkøbt og serveret en rævehaj.

Rævehajen lever normalt i Stillehavet og Det Indiske Ocean men den blev ifølge EkstraBladet fanget som utilsigtet bifangst af en fisker i Skagen, hvorefter Arken har købt hajen på en fiskeauktion i Thyborøn, efter at kutteren havde fået lov af Fiskerikontrollen til at lande rævehajen.

- Det var en sjælden mulighed for at levere noget ekstraordinært til vores gæster. Samtidig ville det være tåbeligt at smide den døde rævehaj ud eller lade den ende som kattemad, siger Linné Sommer til Ekstra Bladet.

Men rævehajen er fredet og det har fået veganere på Facebook til at gå amok i raseri.

Dårlig karma

- Jeg koger fuldstændigt over. Der er SÅ meget galt med det her. Bifangst slår millioner af havdyr ihjel og tømmer vores have. At hajen er en truet dyreart! Håber karma rammer dem og også dem, der spiser den, står der blandt andet på Facebook.

Det har fået Restaurant Arken til at svare igen på deres Facebook-side:

- Fordi man vælger at blive vegetar eller veganer, bør man stadig have almen respekt over for andre. Hvis der er ulovligheder til stede, er det ok at at tage affære, men når alt er lovligt og godkendt, er en sådan opfordring smagløs.

- Vi er midt i en Veganer-storm, og der er rigtig mange som har masser af energi til at skrive både kommentarer og anmeldelser. Hvis nu man brugte al den energi på noget fornuftigt, så vil man med sikkerhed komme længere og blive mere respekteret, end man gør med sådanne opslag, står der.

Indehaver Linné Sommer uddyber sin reaktion over for EkstraBladet:

- Flere af kommentarerne på de sociale medier er direkte åndssvage, platte og nærmest kultagtige. Disse mennesker (de vrede veganere) forlanger selv respekt, men giver ingen respekt den anden vej, siger Linné Sommer til avisen.

Rævehajen kostede 32.000 kroner, men den har ikke betydet en særlig stor gevinst for restauranten, fortæller Linné Sommer.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk