15. juni 2021
Mike Engsbye Poulsen, der er cheftræner for U15 drenge i Køge Håndbold, vil gerne gøre endnu mere på integrationsområdet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Mike Engsbye Poulsen, der er cheftræner for U15 drenge i Køge Håndbold, vil gerne gøre endnu mere på integrationsområdet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Okshan bliver integreret i håndboldhallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Okshan bliver integreret i håndboldhallen
Opdateret 09. juni 2021 kl. 12:11
Køge - 08. juni 2021 kl. 18:00
Af Mathias Klitgaard Selliah

Køge: En dribling, et hop fra feltet og et hårdt kast mod det fjerneste målhjørne, hvorefter Okshan Saifetov i sin blå Køge Håndbold klubtrøje løber tilbage i rækken med holdkammeraterne i hal 1 i Køge Hallerne.

Den 15-årige dreng fra Bulgarien har ikke kun fået en god start på integrationen i Danmark, men også på halvgulvet med U-15 håndboldholdet.

- Jeg er meget glad efter, at jeg er kommet til Danmark. I Bulgarien følte jeg ikke, at jeg havde en god fremtid, men det har jeg her, hvis jeg studerer og spiller håndbold, siger Okshan Saifetov, der på halvgulvet rager et hoved højere op end sine holdkammerater.

I august sidste år rejste han og familien til Danmark og Køge fra en lille bulgarsk by, da Okshan Saifetovs far havde fået job i landet.

Vild udvikling

Okshan Saifetov havde også spillet håndbold i Bulgarien, og derfor var det oplagt at forsøge at komme i gang i Danmark. Han vidste dog ikke helt, hvordan han skulle bære sig ad i sit nye land.

Den 15-årige dreng fik dog fortalt om sit ønske til sin klasselærer, og i oktober blev Mike Engsbye Poulsen, der er cheftræner for U15 drenge i Køge Håndbold, kontaktet af Hastrupskolens modtageklasse om Okshan Saifetov, der gerne ville starte til håndbold.

Herefter besøgte håndboldtræneren ham i klassen, hvilket endte med at han senere startede i Køge Håndbold, som blandt andet har været til gavn for hans sprog, påpeger han.

I dag er han da også ved at få styr på de danske gloser på rekordfart. Da journalisten stiller de første spørgsmål på engelsk, svarer han stort set kun på dansk.

- Mine holdkammerater hjælper mig meget med det danske sprog. Jeg lytter bare til dem og skolen om, hvordan de taler, og på den måde lærer jeg, siger Okshan Saifetov

Mike Engsbye Poulsen er da også meget imponeret over udviklingen.

- Hans udvikling har været helt vild personlighedsmæssigt. I dag taler han dansk og ikke engelsk til os. Han går meget mere til den nu og taler endnu mere med holdkammeraterne, siger han og fortsætter:

- Drengene har taget rigtig godt imod Okshan Saifetov, og hjælper ham, hvis der er en øvelse, som han ikke lige har forstået første gang.

Gik til træning

I starten foregik transporten til træning enten på gåben i flere kilometer, i bus eller i cheftrænerens bil.

Men for et par uger siden fik den 15-årige håndoldspiller overrakt en ny cykel sponseret af MD Rustfri, så han fremover kan cykle til træning med sine holdkammerater.

- Jeg er meget glad for cyklen, fordi nu kan jeg komme til træning rigtig hurtigt, fortæller han begejstret.

Og generelt er han vild med sit nye liv i Danmark, hvor han drømmer om at blive boende som håndboldstjerne.

- Livet, skolen, og håndbolden er anderledes her i Danmark på en god måde. I min lokale håndboldhal i Bulgarien kunne vi ikke spille, når det regnede meget, fordi der var huller i hallen.

Løfter samfundsopgave

Efter Okshan Saifetovs succeshistorie har Køge Håndbold fået smag på mere.

- Jeg synes, det er fedt at gøre noget på integrationsområdet og vigtigt, at vi får integreret så mange som overhovedet muligt. Der er ikke så mange håndboldspillere med en anden baggrund end dansk som eksempelvis i fodbold, men det vil vi gerne ændre på, siger cheftræneren og uddyber om et muligt projekt:

-Vi vil gerne hjælpe så meget, at vi kan, og derfor har vi snakket om at igangsætte et projekt om at hjælpe endnu flere med en anden baggrund. Nu har vi med Okshan Saifetov også set, at det kan lade sig gøre.

Ifølge Okshan Saifetov er håndbolden bestemt en god måde at komme ind i det danske samfund.

- Både håndboldklubben og skolen hjælper mig med min disciplin og sprog.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk