25. maj 2019
Unge gæster i havnebadet ved Køge Marina bruger redningskransene som baderinge. Det blev et problem søndag, da en ung mand nær var druknet. Foto: Torben Thorsø
Unge gæster i havnebadet ved Køge Marina bruger redningskransene som baderinge. Det blev et problem søndag, da en ung mand nær var druknet. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øjenvidne: Kådhed var tæt på at koste ung mand livet i marinaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øjenvidne: Kådhed var tæt på at koste ung mand livet i marinaen
Køge - 12. juni 2018 kl. 11:44
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke mere end en god uges tid siden, at havnemester Kenneth Højlund fra Køge Marina advarede unge mod at tage for let på sikkerheden, når de morer sig i havnebadet på marinaen. Søndag aften blev advarslen dog uhyggelig aktuel, efter at en drukneulykke kun blev afværget ved en heltemodig indsats. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det fortæller Tove Givskov, der var øjenvidne til episoden, da hun var ude at gå tur langs vandet sammen med sin mand.

- Der var fire unge fyre på omkring 20 år. De var meget kåde og fornøjede sig med at springe i vandet. To af dem gav sig til at svømme ud mod pontonerne. Pludselig hører vi, at den ene råber om hjælp. Han kunne ikke klare at svømme derud. Han var helt fortvivlet og kunne ikke holde sig oppe, siger Tove Givskov.

Heldigvis var der en far, der var ved vandet sammen med sine to børn, der også så den farlige situation.

- Faderen sprang ud og fik den unge mand ind, mens de to andre venner blev stående på broen, og ham, som den unge fyr svømmede med, forlod ham og svømmede selv i land. Derefter kom der andre mennesker til, og der blev ringet efter en ambulance, siger Tove Givskov.

Hun fortæller, at den unge mand var meget påvirket af episoden.

Tove Givskov fortæller videre, at der på den midterste ponton manglede en redningskrans, som begrænsede muligheden for at komme den unge mand til hjælp. Og det er netop et problem, som havnemester Kenneth Højlund flere gange har påpeget over for havnebadets unge gæster.

- Jeg har gået den sidste uge og sagt til de unge, at de skal lade redningskransene være. Jeg kan se, at de leger med dem, og de svømmer med dem som baderinge, siger Kenneth Højlund, der også har oplevet, at redningskranse forsvinder.

- Jeg fortæller de unge, at vi laver det her sted for dem, men de må love at passe på det, for det er ikke overvåget. Alle lytter og kan forstå det, men det er unge mennesker i 14-17 års alderen, hvor der er en procentdel, som vi ikke kan nå. Det er ikke, fordi de er ondskabsfulde, men de tænker ikke over det, når de er kåde sammen. Men vi kan ikke være på vagt døgnet rundt, så jeg kan ikke gøre andet end at advare, siger den bekymrede havnemester.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk