23. oktober 2019
Gerningsmanden gik muligvis efter at ødelægge overvågningskameraet ved elevatoren, da han blev afsløret i hærværk. Foto: Kim Rasmussen
Gerningsmanden gik muligvis efter at ødelægge overvågningskameraet ved elevatoren, da han blev afsløret i hærværk. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt hærværk i boligområde: Ledninger klippet til elevator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt hærværk i boligområde: Ledninger klippet til elevator
Køge - 15. maj 2019 kl. 11:51
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var muligvis elevatorens overvågningskamera, som gerningsmanden til et nyt tilfælde af hærværk i Hastrupparken i Køge gik efter.

arrow Læs også: Kabler klippet: Hærværk slukker 45 overvågningskameraer i boligkompleks

Natten til søndag blev 45 overvågningskameraer i det sociale boligområde Hastrupparken i Køge ødelagt. Klokken 00.22 natten til onsdag blev et nyt tilfælde forhindret, da en kvinde opdagede gerningsmanden på fersk gerning. Kvinden overraskede en maskeret mand stå ved elevatoren i en opgang i en beboelsesejendom.

Manden havde medbragt noget værktøj og havde afmonteret et bræt ved siden af elevatoren. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en ledning til elevatoren var klippet over, ligesom nogle ledninger, der kan være til noget overvågning ved elevatoren, også var ødelagt.

- Vi ved ikke, hvorfor det lige går ud over den bebyggelse af alle sociale boligområder i Køge, da vi endnu ikke har kunnet anholde nogen og afhøre dem om, hvad der måtte være deres motiv. Vi ved heller ikke, om det er en lokal eller en udefrakommende, siger pressetalsmand Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Vidnet beskrevet manden som spinkel af bygning, ikke så høj og iført sort tøj med hætte. Han bar maskering og medbragte noget værktøj. Politiet vil gerne høre fra eventuelt andre vidner. Politiet arbejder fortsat også med at undersøge optagelserne fra de kameraer, som fik klippet ledningerne over i weekenden.

- Men med den beskrivelse af gerningsmanden med hætte og maskering, er det nok ikke kamerabilleder, der skal bruges til at afsløre nogen, netop fordi de ved, at der er kameraer og tager deres forholdsregler, konstaterer Martin Bjerregaard, der fortæller, at der ikke har været fare for at hærværket gjorde elevatoren farlig for beboerne.

- Vidnet ser, at manden står henne ved elevatoren og klipper nogle ledninger. Men vi ved endnu ikke, hvilke ledninger til elevtoren, det handler om. Afhøring af boligselskabet og en eventuel montør må klarlægge hvilken funktion, de har haft. Men det har ikke været sådan, at elevatoren ville falde ned. Den ville bare gå ud af drift, så det er ikke fordi beboerne har været i fare, siger han.

Man kan kontakte Midt- og Vestsjællands Politi med oplysninger på telefon 114.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk