21. september 2020
Den sydlige del af Bjerggade ventes at skifte visuel karakter, såfremt et lokalplanforslag om et nyt byggeri godkendes. Lokalplanforslaget er netop nu i høring. Illustration: Folk Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Den sydlige del af Bjerggade ventes at skifte visuel karakter, såfremt et lokalplanforslag om et nyt byggeri godkendes. Lokalplanforslaget er netop nu i høring. Illustration: Folk Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny markant bygning på vej til bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny markant bygning på vej til bymidten
Køge - 05. december 2019 kl. 18:54
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er på baggrund af en særdeles trist sag, hvor en familie fik smadret deres hjem i Bjerggade, at der nu banes vej for et større nybyggeri i Bjerggade.

arrow Læs også: Beboerne: - Kommunen svigtede os

Som grundigt beskrevet gennem årene i DAGBLADETs spalter blev ejendommen på Bjerggade 2 så svært beskadiget i forbindelse med opførelsen af rehabiliteringscenteret, at den senere skulle rives ned.

Nu tager planerne om et nyt projekt på matriklen så fart. Et lokalplanforslag blev i sidste uge sendt i otte ugers offentlig høring, og på tegnebrættet ligger visionerne om at opføre et treetagers byggeri med op til otte boliger i størrelsen 80 til 90 kvadratmeter. Dertil kommer planerne om at indrette erhvervslokaler til eksempelvis butik, café, liberalt erhverv eller serviceerhverv i stueetagen.

Det er desuden hensigten, at byggeriet i både størrelse og visuelt udseende skal passe ind i den øvrige omkringliggende bebyggelse. Netop dette lagde flere byrådspolitikere da også vægt på forleden, da sagen blev sendt i høring:

- Med det foreliggende forslag vil byggeriet passe ind i bybilledet, og selvom der selvfølgelig skal tages en række hensyn, tror vi på, at det kan blive godt, sagde Erling Larsen (S) på byrådsmødet, inden Thomas Kampmann (K) supplerede:

- Det er dejligt, at en ulykkelig sag trods alt kan føre til noget, der vil klæde byen godt, sagde han.

Der lægges med udspillet op til, at bygningen skal etableres med sadeltag og røde facader, og at man fra stueplan til 2. sal kan udføre facaden i præget beton indfarvet i teglrøde toner eller som rødt murværk.

»Tagetagen på 3. sal kan udføres i andet materiale som for eksempel pladetag,« lyder det i lokalplanforslaget.

Lokalplanen vurderes desuden ikke - på baggrund af en gennemført miljøscreening - at kræve en særskilt miljøvurdering, da der efter kommunens overbevisning ikke bliver tale om anlæg, som vil påvirke miljøet væsentligt.

Det forventes, at der kan afholdes borgermøde om lokalplanforslaget torsdag den 16. januar klokken 19.00.

arrow Byggeskader: - En lærerig oplevelse for Køge Kommune
17. november 2019 kl. 10:00 Opdateret: kl. 14:42
arrow Ulykkeshus erstattes af nybyggeri
17. november 2019 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:08
arrow Alm. Brand trækker Bjerggade-løsning tilbage
02. juli 2016 kl. 06:10 Opdateret: kl. 15:18
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk