18. december 2017
DSB har justeret og lagt lidtd mere luft ind i køreplanen fra august, og det har fået flere tog tila t ankomme til tiden, det vil sige max. tre minuter efter køreplanen. Foto: Christian Mikkelsen.
DSB har justeret og lagt lidtd mere luft ind i køreplanen fra august, og det har fået flere tog tila t ankomme til tiden, det vil sige max. tre minuter efter køreplanen. Foto: Christian Mikkelsen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morgenpendlere får flere tog til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morgenpendlere får flere tog til tiden
Køge - 21. september 2017 kl. 16:05
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: De sjællandske togpendlere kan i stigende grad regne med, at toget kommer og kører til tiden, når de skal på arbejde om morgenen.

75 procent af togene mellem henholdsvis Roskilde-København og Ringsted-København ankom i august måned til tiden. Det samme gjaldt 80 procent af togene mellem Kalundborg-København og Nykøbing F-København, der kører over Næstved og vordingborg. Det viser DSB's opgørelse over rettidigheden for august.

Det er en stor fremgang i forhold til august måned sidste år. Først og fremmest mellem Roskilde-København og Kalundborg-københavn, hvor rettidigheden er steget henholdsvis 15 og 20 procentpoint. Men forbedringerne har haft sin pris for pendlerne.

DSB har over det seneste år løbende »justeret« køreplanerne og lagt et par minutter til turen. Altså langsommere tog, end tidligere.

Seneste justering skete her i august måned, fortæller DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

- Vi har blandt andet lagt lidt længere holdetid til på udvalgte tog på stationerne Roskilde, Høje Taastrup og Valby om morgenen, hvor det er med til at reducere risikoen for kødannelse ind mod byen, siger han.

Forbedringerne er ikke kun sket i morgentrafikken, men generelt set på alle strækninger hen over døgnets 24 timer.

De slækkede ambitioner i køreplanerne har skabt irritation hos en del pendlere. Men samtidig har de betydet, at DSB på flere strækninger nærmer sig transportministeriets krav om, at 82 procent af alle tog, skal ankomme til tiden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk