26. oktober 2021
Fredag var Ratre Thøgersen og datter Mint rundt i Bangkok for at finde en skole, hvor Mint kan få dansk- eller engelskundervisning, mens de befinder sig i hjemlandet, Thailand. Alt imens kæmper Mints bonusfar, Frank Thøgersen, for at få hverdagen hjemme i Køge til at hænge sammen - og for at få sin hustru og bonusdatter hjem igen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fredag var Ratre Thøgersen og datter Mint rundt i Bangkok for at finde en skole, hvor Mint kan få dansk- eller engelskundervisning, mens de befinder sig i hjemlandet, Thailand. Alt imens kæmper Mints bonusfar, Frank Thøgersen, for at få hverdagen hjemme i Køge til at hænge sammen - og for at få sin hustru og bonusdatter hjem igen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mints bonusfar om opbakningen: Det giver energi til at kæmpe videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mints bonusfar om opbakningen: Det giver energi til at kæmpe videre
Køge - 13. oktober 2018 kl. 09:12
Af Anders Fallesen

Både Messenger- og SMS-indbakken bugner af beskeder fra velmenende mennesker, der ønsker at udvise sympati med familien Thøgersen/Yuangyais situation.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Mandag forlod 13-årige Atcharapan »Mint« Yuangyai Danmark sammen med sin mor, Ratre, efter at Mint var blevet udvist af Danmark, og siden har det mildest talt været hektisk, kaotisk og hårdt, fortæller Mints bonusfar, Frank Thøgersen, der er efterladt i Danmark, og som har modtaget de mange positive henvendelser. Det fortæller han til DAGBLADET.

Det vigtigste er imidlertid, at Mint og Ratre har det okay efter omstændighederne, fortæller Frank. De har siden ankomsten til Bangkok tirsdag været indlogeret på en slags vandrerhjem, hvor de har, hvad de skal bruge, uden at det er prangende.

I går var Mint og Ratre rundt i Bangkok i forsøget på at finde en skole, hvor Mint vil kunne vedligeholde sit dansk. Eller i det mindste lidt engelsk.

- I Thailand foregår alt jo selvfølgelig på thailandsk, og Mint kan ikke bare være væk i tre måneder, uden at hun mister noget af det danske sprog. Så de er ude for at kigge på mulighederne på forskellige skoler, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

De forgangne 10 dage er mediedækningen af sagen gradvist taget til, hvilket har givet Frank rygende travlt. Både B.T., Jyllands-Posten, Radio 24Syv og Danmarks Radio har foruden DAGBLADET beskrevet sagens omstændigheder, og Frank Thøgersen har velvilligt stillet op.

- Det er den mulighed, jeg som den lille mand har i forhold til at brede kendskabet til sagen ud. Og jeg er så heldig, at I har villet dække denne sag, og det er jo nok fordi, at det rammer noget i mange mennesker. Vi er hverken de første eller de sidste, dette går ud over, selvom jeg selvfølgelig håber, at vi bliver de sidste, siger han til DAGBLADET.

Han har da også i de forgangne dage oplevet, hvordan adskillige fremmede mennesker har hilst på ham og udtrykt deres støtte. Til trods for det kan være hårdt hele tiden at blive mindet om det og hele tiden at skulle forholde sig til, hvad der er hændt, giver det også styrke.

- Selvom det for os er en tragisk sag, har det også været utroligt at opleve, hvor søde og rare alle har været. Det giver mig energi. I går (torsdag, red.) i supermarkedet var der seks ældre kvinder henne ved mig, der viste medfølelse. Og det her er jo ikke synd for mig, nej, det er synd for min datter. Men at møde så mange behagelige mennesker giver mig styrke til at kæmpe videre for, at hun kan komme hjem til Danmark, siger Frank Thøgersen.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk