11. december 2017
700 elever deltog i rollespillet i Lovparken i tirsdags.
gallery icon

Se billedserie

700 elever deltog i rollespillet i Lovparken i tirsdags.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Middelalderen kom til Lovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelalderen kom til Lovparken
Køge - 10. oktober 2017 kl. 16:30
Af Tekst og foto: Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var djævle i Køge Kirke og både pest, kirkebyggeri og skærsild i Lovparken tirsdag. Der var også omkring 700 unge i konfirmationsalderen - forklædt som pilgrimme i de middelalderlige omgivelser.

Lyder det en anelse kaotisk? Det var det overhovedet ikke, for det hele foregik under ordnede forhold som en del af det historiske rollespil 'Luthers Nøgle', der gav deltagerne indsigt i tiden og begivenhederne omkring reformationen i Danmark.

I Lovparken blev de unge opdelt i mindre grupper, og på skift blev de sendt en tur i skærsilden, ud på marken for at høste, hen til et kirkebyggeri og en række andre aktiviteter. Hvert sted mødte de forskellige personer fra middelalderen, der alle havde et dilemma eller en opgave, som de unge kunne hjælpe med at løse. Hver opgave krævede opfindsomhed og samarbejde, og det overordnede tema, reformationen, var der også anledning til reflektion over kristne værdier.

Reformationen er højaktuel her i 500-året for Martin Luthers teser, der iværksatte en markant udvikling af både tro og samfund i middelalderen, og den blev i høj grad vakt til live i Lovparken, hvor næsten 100 mennesker var med til at danne rammerne om rollespillet.

Rollespillet Luthers Nøgle blev udviklet for godt 10 år siden og blev spillet for første gang i 2007, men det er første gang, det er blevet gennemført i Køge, og i alt spilles det i 16 byer i hele Danmark i år.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk