4. juli 2020
Kirkestræde 6 i Køge har 370 års fødselsdag i år - og huset har lagt stuer til nogle af de mest populære figurer i tv-serien Matador. Foto: Ejendomsmægler Allan Folmer
gallery icon

Se billedserie

Kirkestræde 6 i Køge har 370 års fødselsdag i år - og huset har lagt stuer til nogle af de mest populære figurer i tv-serien Matador. Foto: Ejendomsmægler Allan Folmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Matadorhus til salg: Flyt ind hos Agnes og Røde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matadorhus til salg: Flyt ind hos Agnes og Røde
Køge - 10. juli 2019 kl. 09:43
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

99 ud af 100 danskere har - mange uden at vide det - et helt særligt forhold til den gamle, gule bygning på adressen Kirkestræde 6 i Køges bymidte.

Det var nemlig her Agnes Jensen for alvor sprang ud som en driftig forretningskvinde i tv-serien Matador.

Det var også på førstesalen, hun fejrede bryllupsfest sammen med Røde, og det var i porten, at sønnen Aksel udtalte de famøse ord: »Nu går jeg ud og leder efter far«, der fik så katastrofale følger.

Det er med andre ord et hus, der bringer mange minder frem, som nu er sat til salg.

Den nuværende ejer købte da også huset for små tre år siden, fordi han altid har haft en særlig fascination af Agnes Jensen, siden han så Matador for første gang i 1978.

- Hun var sympatisk, og ligesom jeg fik hun ikke noget forærende, men viste, at man kan komme langt med vedholdenhed og hårdt arbejde, siger Henrik Normann Andersen, der dengang ikke var længe om at beslutte sig for at købe huset af Køge Kommune.

Han brugte kun cirka 10 minutter, da han fik rundvisning i Kirkestræde 6, så han erkender, at det nok nærmest var et impulskøb

- Jeg synes stadig, det er et fantastisk hus, men det er nu alligevel sat til salg igen, siger Henrik Normann Andersen.

- Og så må vi se, hvad der sker.

Han har i de år, han har ejet ejendommen, ikke lagt skjul på sin begejstring over Matador-tilknytningen, og det vidner både skiltet i porten, den nænsomme renovering af den udvendige del af forhuset og ikke mindst de mange turister og køgensere, der lige skal have et billede af huset, også om.

Huset, der oprindeligt er helt tilbage fra 1649, består af et forhus og en tilbygning, og forhuset ud mod Kirkestræde er fredet.

Indvendigt fremstår det som et topmoderne byhus med et noget andet interiør end dengang, Agnes og Røde dansede brudevals i stuerne.

Prisen - ja, har man lyst til at dele stue med Agnes og Røde, så koster det en bagatel af 5.750.000 kroner.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk