19. oktober 2018
Julemanden tænder lys i juletræet på Køge Torv. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Julemanden tænder lys i juletræet på Køge Torv. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lys på træet: Karamelregn og julefest på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lys på træet: Karamelregn og julefest på Torvet
Køge Onsdag - 01. december 2017 kl. 21:20
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lille futtog og det blinkende udsalg af chorios tiltrak sig længere køer og tilføjede Torvet en smule tivoli-stemning, da det fredag eftermiddag var tid til en af årets faste traditioner i Køge: tændingen af byens store juletræ.

Ellers var alt som det plejer. Kulden havde indfundet sig som bestilt på årets første officielle vinterdag og hue-klædte og forventningsfulde børn og småfrysende forældre og bedsteforældre samlede sig omkring den intermistiske scene, hvor Køge Kirkes Pigekor og koret Cantori sammen med Køge skoleorkester spredte julestemning med en blanding af traditionelle julemelodier og sange fra Disneys elskede juleklassikere.

- Fra alle os til alle jer - de bedste juleønsker! lød de første strofer fra koret, som efter en stribe velakkompagnerede sange blev afbrudt af en lidt hæs røst bag det store træ:

- Er der nogen børn i Køge? lød det - og hurtigt fangede de mindre tilskuere sammenhængen:

JAAAA!! lød det ivrigt.

Julemanden steg mod toppen af træet i sin kælk, der i dagens anledning var udskiftet med en kran. Herfra talte han sammen med børnene til ti - og om ikke juletræet blev tændt. Koret istemte »Det kimer nu til julefest og snart regnede det vitterligt med gaver fra himlen i form af karameller, som julemanden efter bedste evne forsøgte at kaste ud til alle hjørner af pladsen.

- Der var vi sørme heldige, Lea! lød det fra en bedstemor, der straks lod sin karamel gå videre til barnebarnet.

Præcis 17.06 var den traditionsrige begivendhed overstået. Køge Skolekor marcherede til takfaste toner fra Torvet og publikum spredtes langsomt. Nogle skulle hjem i varmen - andre stillede sig i kø til det lille tog eller de fristende chorios. Julen er kommet til Køge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk