26. maj 2020
Kion Schmeltzer og datteren Freya var nogle af de mange gæster, som havde fundet vej til Brasseriet Baum på restaurantens første åbningsdag efter nedlukningen. Foto: Jesper From
gallery icon

Se billedserie

Kion Schmeltzer og datteren Freya var nogle af de mange gæster, som havde fundet vej til Brasseriet Baum på restaurantens første åbningsdag efter nedlukningen. Foto: Jesper From
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Loyale kunder strømmer til lokalt brasserie: - Dejligt at få livet tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Loyale kunder strømmer til lokalt brasserie: - Dejligt at få livet tilbage
Køge - 19. maj 2020 kl. 18:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flasken med håndsprit ved indgangen bliver flittigt brugt, inden gæsterne åbner døren ind til den lokale vin- og tapasbar i Torvebyen i Køge. Inde i brasseriet er alle bordene i stuen optaget, og på 1. sal er der også ved at være godt fyldt op folk, som nyder frokosten med udsigt til Køge Å.

Fra i mandags har Brasseriet Baum ligesom resten af landets restauranter fået lov til at invitere gæster indenfor igen, og allerede på den første dag strømmer det ind med kunder. Ifølge medejer Dennis Rosenbaum skyldes det brasseriets loyale gæster.

- Vi har mange glade stamgæster, og nogle af dem er her i dag, fortæller han ved middagstid.

I samme øjeblik siger en af mandagens gæster farvel og hilser pænt på Dennis Rosenbaum, der hilser tilbage på fornavn med kunden.

- Hun er faktisk en af vores stamgæster, og hun har bestilt bord igen til på fredag, fortæller medejeren.

Trygge kunder

Ved et af bordene i brasseriets stueetage sidder Kion Schmeltzer med datteren Freya og nyder frokosten. På grund af de sundhedsmæssige retningslinjer er de nødt til at sidde ved siden af hinanden, så der er afstand til gæsterne ved nabobordet, men far og datter er tydeligvis glade for at komme ud på restaurant.

- Det er dejligt at være ude blandt andre igen, være en del af samfundet og mærkeenergien. Og så er det vores yndlingsrestaurant, så vi var ikke i tvivl om at tage herhen, fortæller Kion Schmeltzer, der bor i Køge.

Han mener, at restauranterne efter flere måneders nedlukning nu fortjener noget omsætning og en masse kunder så hurtigt som muligt. For datteren Freya er det hyggeligt at være ude igen, selvom det »stadig føles lidt anderledes« på grund af coronarestriktionerne.

- Vi tænker da over for eksempel afstand, fortæller Kion Schmeltzer og fortsætter:

- Men Freya går i skole, så på det punkt er vi nok blevet lidt mere afslappede. Men det tiltaler os, at de her (hos brasseriet, red.) har tænkt over tingene og kravene, så vi føler os trygge.

- Ikke hysteriske

På brasseriets øverste etage sidder et par veninder fra Frederiksberg og nyder hver deres sandwich og et glas hvidvin. De skulle i forvejen til Køge og havde tidligere spist i vin- og tapasbaren, så det var oplagt at lægge vejen forbi igen, fortæller de.

- Det er dejligt at få lidt af livet tilbage, når nu så meget har været lukket ned, siger Anette Pedersen, der bakkes op af veninden ved siden af.

- Det har været kedeligt kun at være derhjemme eller gå ture, så man har savnet at kunne tage ud på restaurant og for eksempel få lidt kaffe og kage, fortæller Anne Marie Wiener.

Veninderne fra Frederiksberg tænker over de sundhedsmæssige anbefalinger, men samtidig er de ikke bange for at bevæge sig ud i samfundet igen.

- Vi tænker da over tingene og fortsætter med at spritte af og holde afstand, men vi er ikke hysteriske. Og så længe restauranter og caféer overholder reglerne, så er det fint, påpeger Anne Marie Wiener.

Undgik "dødsstødet"

Tilbage hos Dennis Rosenbaum er humøret fortsat højt, selvom medejeren fik en del mindre søvn end normalt.

- Jeg var allerede herhenne klokken 6.00, så jeg har stort set ikke sovet. Jeg ville bare i gang igen, fortæller han.

Siden nedlukningen af landet har restauranten været helt lukket, og heller ikke take-away har været en mulighed. Tilgengæld har brasseriet været aktive hver eneste dag med at lave nyt gulv, terrasse og nyt menukort. Samtidig er det strømmet ind med venlige og opmuntrende hilsner fra de mange stamgæster.

- Det har virkelig varmet om hjertet, at så mange har ringet eller skrevet, mens vi har holdt lukket. Folk har fortalt, at de glædede sig til at komme igen og ville booke et bord, lige så snart vi åbnede, fortæller Dennis Rosenbaum.

Selvom Brasseriet Baum har mistet meget omsætning, så har man klaret sig, og det er der en god grund til, forklarer medejeren.

- Hvis ikke restauranterne har haft en god forretning og en sund økonomi, så har det her været dødsstødet. Men i vores tilfælde har vi en god og sund forretning, så vi har haft noget at stå imod med, og så betyder det meget, at flere af vores stamgæster er tilbage igen, understreger Dennis Rosenbaum.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk