2. juni 2020
Tre lokale elever har vundet en landsdækkende filmkonkurrence. Billedet af disse glade Herfølge-elever er taget i en anden sammenhæng. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Tre lokale elever har vundet en landsdækkende filmkonkurrence. Billedet af disse glade Herfølge-elever er taget i en anden sammenhæng. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale skoleelever vinder landsdækkende filmkonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale skoleelever vinder landsdækkende filmkonkurrence
Køge - 22. oktober 2019 kl. 19:37
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den gode fortæller leder os på vej i en klassisk hjem-ude-hjem-struktur og viser med smukke, følsomme billeder, hvorfor søen er de tre drenges sted. På den måde er filmen virkelig lykkedes som et »personligt« blik på et sted.

Sådan lyder en del af dommernes beskrivelse af dokumentarfilmen, som eleverne Sander, Frederik og Fabian fra 5.A på Herfølge Skole har lavet. Filmen har for nylig vundet den landsdækkende filmkonkurrence Vild med Film 2019.

Bag konkurrencen står både Biblo, FilmCentralen, læringsplatformen CPH:DOX Everyday og filmfestivalen BUSTER.

Vinder en workshop

De tre elever har ligesom mange andre børn landet over arbejdet med at lave den bedste dokumentarfilm under temaet »Vi er her«. I den forbindelse har de tre elever fra Herfølge Skole været en tur forbi Kirkesøen i Herfølge, og optagelserne herfra har kastet sig flere positive ord med på vejen fra konkurrencens dommere.

- De ægte dokumentariske optagelser fra stedet af frøen er utroligt flotte og er et godt eksempel på det smukke kameraarbejde, filmen besidder. At drengene også hurtigt får sendt et miljøbudskab ud til sidst er meget passende i en film, der hylder livet i søen og børnenes kammeratskab omkring den, roser dommerne.

Med førstepræmien har Sander, Frederik og Fabian vundet deres klasse en skræddersyet heldagsworkshop med besøg af dokumentar-filmsinstruktør Sebastian Cordes og CPH:DOX Everyday.

Workshoppen vil foregå på Herfølge Skole, hvor eleverne kommer til at arbejde videre med at udvikle deres evner som dokumentarister.

Viser filmen frem

Vild med Film er en kampagne, der sætter fokus på film i undervisningen. Sidste år deltog mere end 3.000 skoleelever på mellemtrinnet i den landsdækkende kampagne.

De sidste par år har kampagnen haft fokus på forskellige filmgenrer, og konkurrencen har handlet om at anmelde film, men i dette års skolekonkurrence har det handlet om selv at producere en lille dokumentarfilm på maksimalt to minutter om elevernes særlige steder.

Fredag den 25. oktober klokken 9.00 får eleverne fra 5.A overrakt deres vinderdiplomer på Herfølge Bibliotek. Her vil elevernes film også blive vist, ligesom der bliver serveret popcorn. Det hele varer 20 minutter.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk