8. august 2020
- Det er svært at være politisk leder, hvis man ikke sidder i Folketinget, siger byrådsmedlem Jeppe Lindberg (LA), der håber på udskiften i toppen af partiet. Foto: Anders Fallesen
- Det er svært at være politisk leder, hvis man ikke sidder i Folketinget, siger byrådsmedlem Jeppe Lindberg (LA), der håber på udskiften i toppen af partiet. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal LA'er glæder sig over udskiftning i toppen efter »uventet olfert«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal LA'er glæder sig over udskiftning i toppen efter »uventet olfert«
Køge - 06. juni 2019 kl. 12:53
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det liberale produkt skal sælges bedre og måske af nogle af andre politikere.

arrow Læs også: Kielgast om stor SF-fremgang: - Fantastisk

Sådan lød konklusionen torsdag formiddag fra Jeppe Lindberg (LA), der er byrådsmedlem i Køge Kommune, efter gårsdagens folketingsvalg, hvor Liberal Alliance fik tørre valgtæsk. Partiet går markant tilbage, fra 7,5 til 2,3 procent, og mister ni mandater i Folketinget. Det fik den lokale LA-politiker til at stille spørgsmålstegn ved partiets politiske ledelse, og det var han ikke den eneste, der gjorde.

Kort efter middag torsdag valgte partiets leder Anders Samuelsen, der selv ikke blev genvalgt, at gå af, og det glæder Jeppe Lindberg.

- Det er på sin plads, for vi skal have en politisk leder, der er valgt ind i Folketinget, siger han og fortsætter:

- Nu skal folketingsgruppen pege på en ny leder, og jeg håber, at man kigger på Alex Vanopslagh, for vi skal have noget frisk blod. Han er dygtig, og han er ung, og det er det, der skal til, hvis vi skal rejse os.

Hvad med Simon Emil Ammitzbøll-Bille?

- Det kunne det også godt være, men det er folketingsgruppen suverænt, der bestemmer, og jeg synes, at Alex har kørt en fantastisk kampagne, siger Jeppe Lindberg.

Skal kigge på »direktionen«

NB: Resten af interviewet er lavet kort før, at Anders Samuelsen trak sig som formand for LA.

- Hvis vi var en privat virksomhed, som var gået tilbage så mange gange, så havde bestyrelsen kigget på direktionen, pointerer Lindberg.

Mener du, at Anders Samuelsen bør gå af?

- Den politiske leder er valgt af folketingsgruppen, og det er svært at være politisk leder, hvis man ikke sidder i Folketinget. Vi skal bruge valget til at kigge på det organisatoriske og det politiske, og så skal vi videre, fastslår Jeppe Lindberg.

Din partikollega Henrik Dahl (LA) har i dag været ude med kritik af partitoppen, og til DR siger han, at jeres parti »har været fuldstændig gennemsyret af nepotisme, (..) der kommer fra Anders« ligesom han kalder valgresultatet for en kraftig afvisning af jeres politiske ledelse, som han gerne ser udskiftet. Er du enig i det?

- Nu har jeg ikke siddet på samme niveau som Henrik på Christiansborg, men vi har et godt liberalt produkt, som vi ikke kan sælge, og så må man kigge lidt på, hvordan vi er bygget op og arbejde med organisationen og kulturen. Jeg forventer, at der kommer lidt oprydning og en genopbygning, siger Jeppe Lindberg.

En uventet, blodig olfert

Det lokale byrådsmedlem vidste godt, at Liberal Alliance ville gå tilbage til folketingsvalget, men han var alligevel overrasket over, at partiet blev ramt så hårdt.

- Det var en forventet røvfuld, men vi havde bare ikke regnet med en olfert. Det blev måske lidt mere blodigt, end vi havde forventet, siger Lindberg og fortsætter:

- Men vi skal aldrig misse en god krise til at komme videre.

I Køge Kommune fik I blot 2,0 procent af stemmerne. Hvad skyldes jeres dårlige valgresultat?

- Der er flere ting i det. Først og fremmest er der blevet talt om alt andet, end hvor pengene skal komme fra. Det har været en gavebod, og vi har ikke været dygtige nok til at køre kampagner. De store partier er væsentlig bedre organiseret, og det er nogle af de ting, vi skal kigge på, fortæller Jeppe Lindberg.

Burde der ikke være et stort potentiale for jer som parti og den liberale dagsorden, når Venstre i højere grad har flyttet sig mod midten?

- Jo præcis, og jeg nægter at tro, at hele den danske befolkning vil gå socialistisk strækmarch, så der må være mere potentiale i det liberale. Kampen har ikke været spillet på vores hjemmebane, og andre har været dygtigere til at tale problemer op, som ikke eksisterer, påpeger Lindberg.

Hvilke ikke-eksisterende problemer er det?

- Eksempelvis har vi ikke et generelt problem med normeringer i Danmark, når størstedelen af forældrene er tilfredse. Men der er blevet sat en dagsorden, som ikke er eksisterende, blandt andet bakket op af BUPL.

Den lokale LA'er er nu klar til at kigge fremad.

- Vi skal genrejse os, for vi har et godt produkt, men det skal sælges bedre og måske af nogle andre, understreger Jeppe Lindberg.

arrow Fuldt optalt: SF brager frem i Jacob Marks hjemby
06. juni 2019 kl. 00:10 Opdateret: kl. 00:37
arrow Tæsk til S i borgmesterens »baghave«
05. juni 2019 kl. 22:02 Opdateret: kl. 22:02
arrow DF bløder i Lille Skensved: Kæmpe opbakning til SF
05. juni 2019 kl. 21:46 Opdateret: kl. 21:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk