1. marts 2021
Politiet gjorde flere interessante fund og observationer, da man søndag aften fik en anmeldelse om, at en lastbil havde stået i tomgang i timevis på en parkeringsplads i Køge. Foto: Kenn Thomsen
Politiet gjorde flere interessante fund og observationer, da man søndag aften fik en anmeldelse om, at en lastbil havde stået i tomgang i timevis på en parkeringsplads i Køge. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lastbil stod i tomgang i timevis: Så kom politiet og gjorde fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lastbil stod i tomgang i timevis: Så kom politiet og gjorde fund
Køge - 26. januar 2021 kl. 12:32

Søndag aften klokken 19.27 kontaktede en 55-årig kvinde politiet og anmeldte, at der på en parkeringsplads i Køge holdt en tysk indregistreret lastbil, som havde motoren tændt, og at lastbilen havde været stået med tændt motor det meste af dagen.

Anmelderen havde - inden hun kontaktede politiet - henvendt sig til personen i lastbilen med et ønske om, at han standsede motoren, men dette blev afvist af personen i lastbilen, fremgår det af politiets døgnrapport.

Man sendte derfor en patrulje fra Tungvogncenter Øst til stedet, og de traf den bulgarske fører af lastbilen. Det stod hurtigt klart for politiet, at ikke alt var, som det skulle være.

Lastbilens takograf viste sig nemlig at være blevet manipuleret, sådan at den kunne optegne hvil, imens der faktisk blev udført kørsel. Ved politiets nærmere efterforskning kunne det endvidere fastlægges, at denne manipulation var blevet benyttet adskillige gange.

Undversøgelsen viste også, at lastbilens motorlampe lyste, da dets forureningsbegrænsende udstyr var defekt, og havde været dette i meget længe.

- Lastbilen blev på baggrund af både manipuleret og defekt udstyr beslaglagt af politiet til nærmere undersøgelse. Chaufføren blev derfor bedt om at pakke sine ting sammen, og politiet besluttede at kigge tingene igennem for at sikre, at chaufføren ikke fjernede noget fra bilen, som kunne være relevant for sagen. Det skulle vise sig at være en klog beslutning, udtaler politikommissær Henrik Fobian og fortsætter:

- Ikke nok med, at der blev fundet en fjernbetjening, som med al sandsynlighed kunne aktivere manipulationen, så havde føreren af lastbilen også udstedt to gyldige førerkort. Så både fjernbetjening og begge førerkort blev ligeledes beslaglagt på stedet. Føreren af lastbilen skal nu hjem til Bulgarien for at få udstedt et nyt førerkort, inden han kan køre lastbil igen. Undersøgelsen af lastbilen er stadig i gang, men det ligger fast, at chaufføren kan se frem til en større bøde i sagen. Vi vil gerne sige tak til den opmærksomme borger, som forsøgte at sætte en stopper for lastbilens tomgang - og som valgte at alarmere politiet, da hun ikke kunne trænge igennem til chaufføren. Takket være borgeren fik vi sat en effektiv stopper for ulovlighederne, slutter politikommissær Henrik Fobian.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk