18. august 2019
Begejstringen for Ring 5 Syd-projektet er til at overse i transportkorridoren. Mens byrådene i Roskilde, Greve og Solrød kommuner har sagt fra over for projektet, har Køge Byråd ikke endnu meldt samlet ud. Men repræsentanter fra byer som Ejby, Ll. Skensved og St. Salby opfordrer dem nu til at sige klart nej.
Begejstringen for Ring 5 Syd-projektet er til at overse i transportkorridoren. Mens byrådene i Roskilde, Greve og Solrød kommuner har sagt fra over for projektet, har Køge Byråd ikke endnu meldt samlet ud. Men repræsentanter fra byer som Ejby, Ll. Skensved og St. Salby opfordrer dem nu til at sige klart nej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyer råber op mod Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyer råber op mod Ring 5
Opdateret 19. marts 2019 kl. 09:46
Køge - 18. marts 2019 kl. 13:39
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange års uvished og frygt for det stort anlagte Ring 5-projekts realisering blev i sidste uge til virkelighed, da regeringen og Dansk Folkeparti fremlagde deres planer for den nye motorvejsforbindelse.

arrow Læs også: Jerkel: Alle må hjælpe til mod Ring 5

At der findes en vis modstand mod projektet i berørte bysamfund såsom Ll. Skensved, St. Salby, Ejby og Højelse, der alle ligger i eller tæt ved transportkorridoren, er næppe overraskende. Ikke desto mindre har repræsentanter fra bylaug og borgerforeninger i ovennævnte byer samt fra Ll. Salby og Assendrup nu rettet særskilte henvendelser til Køge Byråd, skriver DAGBLADET mandag.

Man opfordrer således lokalpolitikerne til at sige klart fra over for Ring 5-projektet, ligesom byrådene i både Roskilde, Solrød og Greve har gjort.

I et brev, som Borgerforeningen for Ll. Skensved, Højelse og omegn søndag sendte til medlemmerne af Økonomiudvalget, lyder det blandt andet:

- Efter regeringens forslag til et nyt trafikforlig er vi naturligvis stærkt bekymret over udsigten til en Ring 5 Syd-motorvej i transportkorridoren. En sådan parallel-motorvej vil medføre alvorlige støj- og luftgener for tusindvis af borgere i de berørte områder. Dertil kommer store tab af naturværdier og opsplitning af landsbyfællesskaber. (...) Køge Kommune har valgt at støtte en forundersøgelse, hvilket af Transport­ministeren blev udlagt som et ønske om etablering af en Ring 5 Syd. Derfor er det helt centralt at Køges politikere nu sætter handling bag løfterne i den kommunale valgkamp om ikke at støtte en Ring 5. Vi kan ikke vente til resultaterne af forundersøgelser forelægger, når blandt andet Ring 5 Syd nu er blevet et tema i den kommende valgkamp til Folketinget, skriver borgerforeningen ifølge DAGBLADET.

arrow - Det må snart være Roskildes tur igen
15. marts 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:47
arrow Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne
15. marts 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 16:32
arrow Overblik: Her er alle projekter fra infrastrukturplan
15. marts 2019 kl. 11:28 Opdateret: kl. 15:47

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk