24. januar 2021
- Vi har ondt i maven på vegne af de børn, der allerede har været afprøvet i de store kommunale pasningstilbud og nu tvinges tilbage under forhold, de ikke trives i, skriver forældregruppen i Køge Børneasyl om den lukningstruede institution, Køge Børneasyl. Foto: Anders Fallesen
- Vi har ondt i maven på vegne af de børn, der allerede har været afprøvet i de store kommunale pasningstilbud og nu tvinges tilbage under forhold, de ikke trives i, skriver forældregruppen i Køge Børneasyl om den lukningstruede institution, Køge Børneasyl. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Varetager Børneudvalget børnenes interesser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Varetager Børneudvalget børnenes interesser?
Køge - 10. december 2019 kl. 10:28

Hvem tænker på vores børns trivsel, når man afgør børns skæbne i en forhastet proces på bare 3 uger?

arrow Læs også: Venstre: - Det havde været en fejl at lukke Køge Børneasyl

At Køge Børneasyl ikke skulle leve op til krav, der muliggør, at børnene trives og udvikler sig, må vi som forældregruppe stille vi os absolut uforstående over for.

Hver dag mødes vi af et fagligt kompetent pædagogisk personale, der har et tydeligt fokus på det enkelte barns trivsel og positive udvikling. Køge Børneasyl er kendt som stedet, der evner at give børn de rolige og trygge rammer en god udvikling kræver. Netop derfor består en del af institutionens børnegruppe af børn, der ikke trives i de meget store kommunale pasningstilbud og derfor er flyttet til Køge Børneasyl med succes.

Børnene har mulighed for nærværende voksenkontakt og det ses blandt andet på deres sprogfærdigheder. Det pædagogiske personale har fokus på dialogisk læsning, sanglege og rundbordssamtaler. Her bliver alle hørt, for det er der plads til.

Vi forældre ser den konstante udvikling i vores børn, om de går i vuggestue eller storbørnsgruppe - burde det ikke betyde noget?

Som forældre bliver vi mødt af en institution med en kultur af gensidig respekt.

Eftermiddagene er præget af rolig leg og afbalancerede børn, der ikke har behov for at støje på grund af overstimulation eller fraværende voksne. Ofte møder vi personale, der er involveret i børnenes leg eller tager aktiv del i kreative aktiviteter. For det er det, der kendetegner Køge Børneasyl.

Man vil lukke en institution, hvor børnene er glade og trives. En institution hvor forældregruppen på ingen måde kan genkende de udmeldinger, der er blevet fremlagt for Børneudvalget.

Køge Børneasyl har pr. 1. december ansat, en kompetent og erfaren leder, men Børneudvalget vælger at fratage den nye leder chancen for at gøre sit arbejde - i stedet antages det, at det er en »uoverstigelig opgave«.

Som forældregruppe begræder vi den meget pludselige aktion omkring en lukning af Køge Børneasyl. Vi er bekymrede for vores børn, der intetanende og med ekstremt kort varsel bliver revet væk fra det, de kender og kan trække en billet til køen i pladsanvisningen.

Vi har ondt i maven på vegne af de børn, der allerede har været afprøvet i de store kommunale pasningstilbud og nu tvinges tilbage under forhold, de ikke trives i.

Vi håber, at de folkevalgte byrådsmedlemmer vil se på børnene og ikke kun på pengene, der følger med dem.

Forældregruppen i Køge Børneasyl

Kirkestræde 10, Køge

arrow Historisk dagtilbud er fri for skærpet tilsyn
13. oktober 2020 kl. 14:47 Opdateret: kl. 14:47
arrow Køge Børneasyl skal have styr på de lavthængende frugter
21. januar 2020 kl. 06:22 Opdateret: kl. 16:19
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk