23. november 2017
I løbet af syv år har forældre i Køge Kommune betalt flere millioner for meget for frokostordninger i dagtilbud. Det er dog kun ulovlige opkrævninger fra 2014-2016, som umiddelbart skal betales tilbage til forældrene, hvilket vil koste kommunen 2,5 millioner kroner.
I løbet af syv år har forældre i Køge Kommune betalt flere millioner for meget for frokostordninger i dagtilbud. Det er dog kun ulovlige opkrævninger fra 2014-2016, som umiddelbart skal betales tilbage til forældrene, hvilket vil koste kommunen 2,5 millioner kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA undrer sig over forældelsesfrist: - Samtlige »frokostpenge« skal betales tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA undrer sig over forældelsesfrist: - Samtlige »frokostpenge« skal betales tilbage
Køge - 20. april 2017 kl. 13:39
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som DAGBLADET Køge skrev lørdag den 15. april, har Køge Kommune over en årrække ulovligt opkrævet for mange penge for frokostordninger i daginstitutionerne. I en periode på syv år fra 2010-2016 har forældre i kommunen betalt flere millioner for meget for madordningen.

Både et enigt Børneudvalg og Økonomiudvalg har anbefalet at betale pengene tilbage, men da forældelsesfristen er på tre år, giver loven ifølge forvaltningen ikke mulighed for at betale samtlige penge tilbage. Kun forældre, som har betalt for meget i årene 2014-2016, kan umiddelbart se frem til at få deres penge igen.

Det argument er byrådsmedlem i Køge Jeppe Lindberg (LA) uforstående overfor, og han har derfor bedt forvaltningen om at fremlægge lovgivning og tidligere domme, der skulle skabe præcedens for, at man ikke kan betale alle de ulovlige opkrævninger tilbage.

- Jeg har aldrig hørt om en myndighed eller virksomhed, som er blevet straffet for at aflevere noget tilbage, som ikke er deres. Det er penge, som kommunen ikke er berettiget til. Det er familiernes penge, siger Jeppe Lindberg.

I sagsfremstillingen skriver forvaltningen, at »loven giver ikke mulighed for at betale ud over de fastsatte forældelsesfrister«.

Hvad der konkret ligger i det, er ikke uddybet, og det er den sætning, som har fået Jeppe Lindberg til at henvende sig til forvaltningen, som inden byrådsmødet på tirsdag skal fremlægge flere informationer om den tre-årige forældelsesfrist.

- Det er moralsk forkert ikke at betale alle penge tilbage, og hvis vi skal have opbygget tilliden til borgerne, skal vi ikke dække os bag lovgivningen, siger han og fortsætter:

- Hvis man bliver straffet for at aflevere noget tilbage, som ikke er ens eget, er det jo lovgivningen, som er tosset.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk