12. december 2017
Hvis forslagene til fremtidens busruter bliver vedtaget, vil det betyde markant kortere busruter mellem Borup, Ejby og Køge. Foto: Anders Fallesen
Hvis forslagene til fremtidens busruter bliver vedtaget, vil det betyde markant kortere busruter mellem Borup, Ejby og Køge. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kortere busrute mellem Borup og Køge er stadig i spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kortere busrute mellem Borup og Køge er stadig i spil
Køge - 21. april 2017 kl. 19:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag aften var der møde i Køge Kommunens Kollektiv Trafik-borgergruppe, som tæller tre lokale politikere og en række repræsentanter fra pendlergrupper og mindre landsbyer rundt omkring i kommunen.

På mødet gennemgik deltagerne de forslag, som forvaltningen har lagt på bordet, når det kommer til en ændring af bustrafikken. Mest markante er forslagene om at forkorte bustrafikken betragteligt mellem Borup, Ejby og Køge.

- Forslagene fik en meget blandet modtagelse. Nogle syntes, at det var fantastisk med en hurtigrute, mens andre var imod, fortæller Mette Jorsø (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget og medlem af Kollektiv Trafik-borgergruppen.

I det konkrete forslag har Movia udarbejdet en mere direkte rute mellem Borup og Køge for bus 245, som kan gennemføres i en kombination med en omlægning af linje 242 via Skandinavisk Transport Center. Det vil dog resultere i timedrift for STC i stedet for halvtimesdrift, ligesom Ølby landsby vil miste sin busbetjening.

På baggrund af diskussionerne i Kollektiv Trafik-borgergruppen skal forvaltningen nu lave et sammenskriv af borgernes forskellige ønsker og udsagn, som Teknik- og Miljøudvalget den 4.maj skal tage stilling til.

- Jeg synes retfærdigvis, at man skal lade tingene bundfælde sig og vente på sammenskrivningen, men jeg er da meget tændt af, at man forbinder kommunen, så man kan komme hurtigere frem, siger Erling Larsen (S), der også er en del af borgergruppen.

Samme holdning har Mette Jorsø, der fortæller, at hun heller ikke har lagt sig fast på, hvad den bedste busløsning er.

- Vi skal finde en balance i, hvad vi skal satse på, og hvor vi skal lægge pengene. Det er svært at have en rute direkte fra Borup til Køge, hvis den også skal gå rundt om landsbyerne. Så bliver det ikke en hurtigrute, siger hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk