29. juli 2021
Det er ikke problematisk, at udgifterne til konsulenter stiger på børne- og skoleområdet i Køge Kommune, når stigningen kan forklares, lyder det fra udvalgsformand Pernille Sylvest. Foto: Elmer Madsen
Det er ikke problematisk, at udgifterne til konsulenter stiger på børne- og skoleområdet i Køge Kommune, når stigningen kan forklares, lyder det fra udvalgsformand Pernille Sylvest. Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens konsulentforbrug stiger - men der er en forklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens konsulentforbrug stiger - men der er en forklaring
Køge - 14. juni 2021 kl. 06:07
Af Simon de Visme

Kigger man på børne- og skoleområdet i Køge Kommune, blev der i 2020 brugt flere penge på konsulenter end året før. Konkret blev der brugt 1,47 millioner kroner på Børneudvalgets område sidste år, hvilket er godt og vel 160.000 kroner mere end i 2019.

arrow Læs også: Flere udgifter på anlægsområdet får konsulentforbrug til at stige

På Skoleudvalgets område var stigningen noget højere, da beløbet til konsulenter lå på 1,74 millioner kroner i 2020 og dermed knap 300.000 kroner mere end året før.

Spørger man Pernille Sylvest (S), der er formand for Børneudvalget og medlem af Skoleudvalget, er der dog en fornuftig forklaring på, hvorfor udgifterne til konsulenter er steget.

- Der er nogle udgiftsposter, som der ikke var der i 2019. Blandt andet betød coronakrisen, at der var brug for at opdatere legepladser og uderum, og for at kunne løse de tiltag, var der brug for nogle med en anden faglighed, forklarer hun.

Udvalgsformanden peger også på, at det for børneområdet primært har handlet om, at kommunen bygger flere daginstitutioner, hvilket øger behovet for konsulenter på området.

Ikke et problem

Er det overordnet et problem, at kommunen bruger flere penge på konsulenter på de her området?

- De her opgørelser får vi løbende, så de er jo en mulighed for at kunne følge udgifterne tæt og forholde os til, om noget stikker af. Det handler om åbenhed og transparens, og her kan vi se en konkret forklaring på stigningen, siger Sylvest.

Så det er ikke problematisk, fordi der er en forklaring?

- Nej. Når det kan forklares, er der ikke noget problem. Det er først, når noget stikker af og det ikke kan forklarer, siger Pernille Sylvest.

På skoleområdet er det blandt andet udgifterne til IT-konsulenter, som er steget fra 2019 til 2020, mens udgifterne til lovpligtige advokater er steget på børneområdet, viser Køge Kommunes egen opgørelse.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk