1. december 2020
Politihjemmeværnssoldaterneskulle indrette ?transportkorridorer? og lede køretøjskolonner sikkert igennem en bestemt ?lukket? rute.
gallery icon

Se billedserie

Politihjemmeværnssoldaterneskulle indrette ?transportkorridorer? og lede køretøjskolonner sikkert igennem en bestemt ?lukket? rute.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køges politihjemmeværn godkendt til samarbejdet med politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køges politihjemmeværn godkendt til samarbejdet med politiet
Køge - 08. oktober 2019 kl. 06:02

En flok frivillige soldater fra Køges Politihjemmeværn drog forrige weekend til Holbæk, hvor de sammen med 180 andre hjemmeværnssoldater deltog en stort anlagt certificeringsøvelse.

De frivillige soldater fra Køge bistår ofte Midt- og Vestsjællands Politi ved uheldssteder, brandsteder, gerningssteder, mv. De deltager også, når politiet kalder til hjælp i eftersøgninger af forsvundne personer og trafikregulering ved større begivenheder.

For at kunne yde en professionel indsats kræver det - foruden den militære uddannelse - at de politihjemmeværnssoldaterne også har en uddannelse med politimæssige kompetencer.

Certificeringsøvelsen havde to afgrænsede hovedformål - at tjekke politihjemmeværnssoldaternes kompetencer mht. at indrette "transportkorridorer" og lede køretøjskolonner sikkert igennem en bestemt "lukket" rute - en såkaldt "tvangsrute". Derudover skulle der foretages et tjek af de frivillige soldaters evne til at foretage effektive bevogtninger.

Under den første del af øvelsen var politihjemmeværnsfolkene - ud over deres uniform - iført deres karakteristiske gule veste med teksten "POLITI - Hjemmeværn", og de civile trafikanter, der blev stoppet af hjemmeværnssoldaterne, respekterede da også i fuldt omfang soldaternes trafikregulering.

Da trafikreguleringsøvelsen blev afviklet som en "skarp" situation havde hjemmeværnssoldaterne - foruden den gule vest - våben i hånd. Ved mere "fredelige" trafikreguleringer medbringer hjemmeværnssoldaterne naturligvis en trafikreguleringsstav i stedet for deres våben.

Køretøjskolonnen, der skulle ledes sikkert gennem Holbæk bestod af militær- og politikøretøjer - og hele øvelsen var koordineret med politiet.

Køge certificeret
Køges Politihjemmeværn gjorde deres arbejde så godt, at de opnåede certificeringen og kunne derefter gå videre til næste til næste fase i prøven, som var bevogtning. Denne del af prøven blev flyttet til Marinestation Kongsøre.

Begge øvelser krævede forudgående planlægning, og befalingsmændenes forudgående arbejde og ordreudgivelse blev en del af certificeringen.

Forud for øvelsen havde Køgefolkene øvet og uddannet sig i Køgeområdet - bl.a. var bevogtningen øvet på Køge Hjemmeværnsgård. Køgefolkene bestod prøverne og kan nu kalde sig certificerede mht. at yde bistand til politiet.

- Vores folk har uddannet sig i lang tid forud for certificeringsøvelsen, og jeg både håbede og forventede da også, at mine folk ville blive godkendt til at kunne bistå politiet, , siger chefen for Køges Politihjemmeværn, kaptajn John Outzen.

- I trafikreguleringsuddannelsen har politihjemmeværnet brugt veje i Køgeområdet, ligesom vi har brugt Køge Hjemmeværnsgård til uddannelsen i bevogtning. På Hjemmeværnsgården har vi jo også faciliteter til den teoretiske del af uddannelsen.

Køges Politihjemmeværn søger flere mænd og kvinder i alle aldre. Det kan man få flere oplysninger om på telefon 2078 8256 eller via e-mail på pohvkkge-info@hjv.dk.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk