24. oktober 2020
Forventningen er, at Køge Kommune slipper gennem coronakrisen med det økonomiske skind på næsen. Foto: Kim Rasmussen
Forventningen er, at Køge Kommune slipper gennem coronakrisen med det økonomiske skind på næsen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køges coronaregning kan løbe op i 129 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køges coronaregning kan løbe op i 129 millioner
Køge - 14. juni 2020 kl. 14:28
Af Anders Fallesen

Køge Kommunes fire forvaltninger har nu indmeldt beregningerne, der skitserer de forventede omkostninger forbundet med corona/Covid-19.

Og lægger man tallene sammen, havner det forventede beløb på svimlende 129,3 millioner kroner, viser den tredje økonomiske redegørelse, som i denne uge blev forelagt Økonomiudvalget. En særdeles vigtig detalje i dette er imidlertid, at regeringen tidligere har meldt ud, at landets kommuner vil få dækket de store ekstraomkostninger som følge af Covid-19. Forventningen er derfor, at Køge Kommune slipper gennem coronakrisen med det økonomiske skind på næsen.

»Det er dog usikkert, om Køge Kommune får dækket det hele, idet der forventes en dækning af de landsgennemsnitlige udgifter,« oplyser forvaltningen i 2020's tredje økonomiske redegørelse og føjer til, at tre tillægsbevillinger på i alt 2,5 millioner kroner til Covid-19-relaterede udgifter eksempelvis ikke ventes dækket.

Kigger man på de konkrete beregninger og prognoser, afsløres det, 66,1 millioner kroner i udgifter relaterer sig til arbejdsmarkedsområdet, i form af udgifter ekstra udgifter til sygedagpenge, A-dagpenge, ledighedsydelse, integrationsydelse og arbejdsmarkedsforanstaltninger.

På socialområdet forventes der eksempelvis også omkostninger for fire millioner kroner »som følge af ekstra udgifter til vikarer, ekstra opkrævninger fra eksterne leverandører samt boligstøtte på grund af flere på overførselsindkomster,« oplyser Kultur- og Økonomiforvaltningen.

Ikke overraskende er der dog tale om forventninger og estimater, da beregningerne baseres på forudsætningen om, at samfundet gradvis genåbnes med al den usikkerhed, det medfører.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk