19. september 2021
Køge Kommune har på ét år barberet fire uger af den gennemsnitlige længde af ledighed, så borgernes vej tilbage i job er blevet endnu kortere. Foto: Allan Nørregaard
Køge Kommune har på ét år barberet fire uger af den gennemsnitlige længde af ledighed, så borgernes vej tilbage i job er blevet endnu kortere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge får ledige hurtigere tilbage i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge får ledige hurtigere tilbage i job
Køge - 28. maj 2018 kl. 14:17
Af Anders Fallesen

På ét år er det lykkedes Køge Kommunes jobcenter at barbere hele fire uger af den gennemsnitlige længde af ledighed på arbejdsmarkedet, skriver DAGBLADET.

arrow Læs også: Høj beskæftigelse sikrer solidt økonomisk fundament

Varigheden af ledighed var i 2. kvartal sidste år dermed nede på 29,8 uger gennemsnitlig mod 33,8 uger året før. Ser man på nabokommuner som Faxe og Stevns, er udviklingen i samme periode derimod gået den forkerte vej, viser tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, der er dykket ned i jobcentrenes beskæftigelsesindsats:

Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening Jens Troldborg peger overordnet på, at der grundet konjunkturerne generelt er historisk gode muligheder for at komme i beskæftigelse:

- Og tallene fra Køge må umiddelbart være en inspiration for Faxe og Stevns, i forhold til at høre hvad man gør i Køge Kommune. Det er nabokommuner, hvor der ikke er store forskelle på arbejdsmarkedet, men det er ret markant at se, at gennemsnitstiden for ledighed er steget i Stevns og Faxe, når vi generelt ser, hvor positiv udviklingen er inden for beskæftigelsesområdet, siger Jens Troldborg til DAGBLADET.

De positive tal kommer samtidig med, at Danmarks Statistik netop har fremlagt tal, der viser, at ledigheden i Køge Kommune blot er på 3,7 procent mod det landsdækkende tal på 4,2.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk