1. december 2020
3 opgraderer mobildækningen i Køge-området med en ny mast. Foto: 3
3 opgraderer mobildækningen i Køge-området med en ny mast. Foto: 3
Foto: Fotograf Carsten Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge får endnu bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge får endnu bedre mobildækning
Køge - 19. november 2020 kl. 15:01

Teleselskabet 3 har fået opsat en ny masteposition på Gammel Lyngvej 25 i Køge, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område. Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier. Og den vil også sikre kapacitet i området omkring Gammel Lyngvej fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Næste skridt er trådløs fiber

Stadig flere danskere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd. Og med 5G-teknologien lige om hjørnet kommer mobilt bredbånd for alvor til at tage fart som et alternativ til kablet bredbånd og fibernet, lyder det fra 3.

- Vi forventer at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G i løbet af 2021, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet, siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

- Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber.

3's forventninger til den nye teknologi støttes blandt andet af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten »5G Consumer Potential« fra 2019 spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G.

Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt.

3's netværk dækker i forvejen 99 procent af befolkningen med 4G og består af mere end 2.300 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket.

3 forventer at påbegynde udrulningen af 5G de første steder i landet inden udgangen af i år.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk