19. oktober 2018
Den nye pumpe har en kapacitet på 11.000 liter i minuttet. Det svarer til, at den kan tømme hele Køge Svømmeland i løbet af en time og 44 minutter. Foto: ETK
gallery icon

Se billedserie

Den nye pumpe har en kapacitet på 11.000 liter i minuttet. Det svarer til, at den kan tømme hele Køge Svømmeland i løbet af en time og 44 minutter. Foto: ETK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til større vandmasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til større vandmasser
Køge Onsdag - 07. december 2017 kl. 16:00
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nyeste indkøb er netop kommet hjem til ETK efter januars forhøjede vandstand, som på sit højeste punkt nåede 157 centimeters forhøjelse. 100 års hændelsen blev håndteret uden alvorlige skader, men blotlagde et behov for at indkøbe bedre udstyr til at klare den slags udfordringer i fremtiden.

Derfor har ETK blandt andet indkøbt nye vejskilte til at dirigere trafikken i katastrofesituationer, en sandfylder og 680 meter watertypes af forskellige typer. Seneste indkøb er netop kommet hjem til afdelingen på Høgevej: En kraftig vandpumpe til 750.000 kroner. Pumpen kan pumpe 11.500 liter vand i minuttet. Skal man omsætte det til et mere konkret mål, kan pumpen tømme de 1,2 millioner liter i hele Køge Svømmeland på en time og 44 minutter - det store bassins 650.000 liter på 56 minutter.

Pumpen vil styrke beredskabet væsentligt, forklarer taktisk leder Michael Munk.

- Der er to steder, hvor det vil være oplagt at stille pumpen op i en katastrofesituation: Ved Snogebækken og i Torvebyen. Sidst fik vi vand på land og det havde vi nogenlunde styr på, men det skulle ikke gerne stige så meget næste gang. Hvis vi kan lave en inddæmning og stiller pumpen ved klapbroen ved Køge Å, kan den tage det vand, der flyder ned-strøms. Så slipper vi for vand i Torvebyen og på Blegdammen. Det er drømmescenariet. Ellers er det en kopi af 4. januar (under stormen Urd red.) og så er pumpen irrelevant på Køge Havn, forklarer Michael Munk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk