6. juni 2020
Hverdagen er på vej tilbage på motorvejen efter corona-lukningen. Trafikken er steget med mellem 15 og 30 procent de sidste par uger og ligger nu kun 10-25 procent under sit daglige niveau, oplyser vejdirektoratet.
Hverdagen er på vej tilbage på motorvejen efter corona-lukningen. Trafikken er steget med mellem 15 og 30 procent de sidste par uger og ligger nu kun 10-25 procent under sit daglige niveau, oplyser vejdirektoratet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til kø: Myldretiden er tilbage på de mest travle motorveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til kø: Myldretiden er tilbage på de mest travle motorveje
Køge - 20. maj 2020 kl. 09:38
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bilisterne kan godt forberede sig på at sidde i kø igen. I takt med regeringens genåbning af samfundet er bilerne ved at vende tilbage til de store veje. Og nu er trafikken efterhånden steget så kraftigt, at trafikanterne på de travleste motorveje atter kan opleve et fænomen, som ellers har været væk, siden nedlukningen af samfundet blev gennemført, nemlig myldretiden. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi kan se på vores trafiktal fra sidste uge, at der igen er trængsel på vores mest befærdede motorveje både om formiddagen og om eftermiddagen, siger afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet.

Myldretiden har blandt andet indfundet sig på Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen, Fynske Motorvej og Østjyske Motorvej ved Aarhus.

Her er trafikken steget med mellem 15 og 30 procent de sidste par uger og ligger nu kun 10-25 procent under sit daglige niveau - naturligvis med regionale forskelle.

- Det er vores vurdering, at især personbiltrafikken vil fortsætte med at stige i takt med, at samfundet åbner mere og mere op. Vores anbefaling til trafikanterne er derfor, at de atter skal til at indregne myldretiden i planlægningen af deres rejse, når de skal til og fra arbejde, siger Kasper Rosenstand.

Hvis man kigger på den generelle trafikvækst, så fortsætter den også støt og roligt.

Vejdirektoratets nyeste tal til og med uge 20 viser, at den samlede trafikmængde nu kun ligger 18 procent under niveauet umiddelbart før store dele af samfundet blev lukket ned. Og hvad angår varebiler og lastbiler, så er der for tiden ofte flere af dem på vejene, end der var i februar, før samfundet blev lukket ned.

- Vi betragter det høje niveau af netop varebiler og lastbiler som udtryk for, at aktiviteten i erhvervslivet er stigende i denne tid, siger Kasper Rosenstand.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk