8. august 2020
Det lokale byrådsmedlem Thomas Kielgast (SF) er ikke overraskende stærkt tilfreds med resultatet af gårsdagens folketingsvalg.
Det lokale byrådsmedlem Thomas Kielgast (SF) er ikke overraskende stærkt tilfreds med resultatet af gårsdagens folketingsvalg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kielgast om stor SF-fremgang: - Fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kielgast om stor SF-fremgang: - Fantastisk
Køge - 06. juni 2019 kl. 10:42
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådsmedlem Thomas Kielgast (SF) var ikke selv at finde til valgfest på Christiansborg onsdag aften. I stedet sad han klinet til tv-skærmen og skrev blandt andet lidt sammen med partiets lokale og fremstormende folketingsmedlem Jacob Mark.

arrow Læs også: Lokal LA'er glæder sig over udskiftning i toppen efter »uventet olfert«

Dagen derpå er glæden ikke overraskende stor hos Kielgast, der kan se SF blive mere end fordoblet i Køge Kommune og ende på 15,6 procent af stemmerne, ligesom partiet også går markant frem på landsplan.

- Det er et fantastisk resultat for SF og specialt lokalt i Køge. På landsplan er vi nok en af de kommuner med det bedste resultat for SF, påpeger Thomas Kielgast.

Hvad skyldes jeres gode valg?

- Der er ingen tvivl om, at der i Køge har været en Jacob Mark-effekt. Derudover har der været nogle temaer, som er faldet i tråd med os lokalt. Eksempelvis klima, minimumsnormeringer og skoleområdet, som vi har på dagsordnen i Køge, siger Kielgast.

Stramme bindinger

Den lokale SF'er ser frem til, at partiets folketingsvalg kan få positiv betydning i Køge.

- Jeg håber, at noget af den succes kan overføres til os, når vi skal drive lokal politik. Det kommer også til at stille krav til os lokalt, at der nu er udstukket en retning, understreger Thomas Kielgast og peger på partiets »ro på«-reform, minimumsnormeringerne og den grønne omstilling.

Han peger dog også på det faktum, at kommunens politikere i øjeblikket skal tage stilling til en række lokale besparelser på blandt andet børne- og skoleområdet, som SF ellers nationalt lægger op til at investere i.

- Jeg håber, valgresultatet betyder, at nogle af de stramme bindinger i forhold til kommunerne bliver løsnet, og at der bliver ført nogle velfærdsmilliarder ud til os, for vi er også pressede i Køge Kommune. Næste uge har vi forhandlinger på børne- og skoleområdet, hvor vi skal tage stilling til store besparelser, og det sker oven på et folketingsvalg, der lægger op til at investere. Det hænger ikke sammen, pointerer Kielgast.

arrow Fuldt optalt: SF brager frem i Jacob Marks hjemby
06. juni 2019 kl. 00:10 Opdateret: kl. 00:37
arrow Tæsk til S i borgmesterens »baghave«
05. juni 2019 kl. 22:02 Opdateret: kl. 22:02
arrow DF bløder i Lille Skensved: Kæmpe opbakning til SF
05. juni 2019 kl. 21:46 Opdateret: kl. 21:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk