28. november 2020
SF vil have KL-frås op i byrådet.
SF vil have KL-frås op i byrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KL-frås: SF truer med at melde Køge ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KL-frås: SF truer med at melde Køge ud
Køge - 17. november 2017 kl. 15:03
Af Katrine Wied

Køge Byråd skal stille krav om en redegørelse for de afsløringer i Kommunernes Landsforening (KL), der er kommet frem om dyre middage, rejser, Mont Blanc-kuglepenge og om bistand til Carl Holsts private sag efter afsløringer om uregelmæssigheder i Region Syddanmark. Det mener SF-byrådsmedlem i Køge, Torben Haack. Ellers skal Køge melde sig ud af KL, skriver DAGBLADET Køge.

- Vi er nødt til at meddele KL, at hvis ikke vi får en bekræftelse på, at de får ryddet op, synes jeg ikke, at vi skal være i KL. Jeg kan ikke se, hvad vi skal bruge dem til. Hvis vi skal have befolkningen med os, er vi nødt til at reagere på det her. Så må man finde en anden måde at arbejde på, hvis ikke de kan styre det der, siger Torben Haack, der vil tage det op i Køge Byråd.

Han peger på, at når KL fungerer som rådgiver for kommunerne, skal kommuneforeningen også selv overholde de retningslinjer, der gælder i kommunerne

- Det kan ikke være rigtig, at vi skal rådes og vejledes som kommune og rette os efter, hvad de siger, og så er de ikke en gang i stand til at styre det selv. Alt det svindel, siger Torben Haack.

Blandt andet peger Haack på, at KL rådgiver kommunerne i fyringssager af højtstående embedsmænd.

- Jeg vil foreslå, at vi retter en henvendelse til KL om, at de finder en anden styreform. Der er nogen, der skal fyres i KL, for der er nogen, der har misforstået, at det er borgernes penge. Vi vil ikke samarbejde med mennesker, der kynisk svindler, understreger SF-politikeren.

- Vi skal passe på, at vi ikke risikerer at miste vores troværdighed, siger han.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk