9. juli 2020
Køge Kommune har hen over de forgangne ti måneder generelt oplevet pæn stigning i indtægterne, siden betalingsparkeringen trådte i kraft i januar. Foto: Jesper From
Køge Kommune har hen over de forgangne ti måneder generelt oplevet pæn stigning i indtægterne, siden betalingsparkeringen trådte i kraft i januar. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indtægter fra betalingsparkering stiger løbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtægter fra betalingsparkering stiger løbende
Køge - 30. november 2018 kl. 15:57
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I torsdagens DAGBLADET kunne man læse, at betalingsparkeringen, bedømt ud fra antallet registrerede parkeringstimer i Køges bymidte, er kommet godt fra start. Det viser nye tal fra Køge Kommunes teknik- og miljøforvaltning.

arrow Læs også: Borgmester: Omstridt parkeringslov bør ændres

Også indtægterne er hen over de ti måneder, hvor der har været betalingskrav fra mandag til fredag mellem klokken 8.00 og 18.00 samt lørdag mellem 8.00 og 15.00, steget pænt.

Efter at man i januar måned lagde ud med 256.307 kroner i indtægter fra p-automater og betaling via apps, steg det markant de efterfølgende ni måneder. Den samlede indtægt for årets første ti måneder er 4,74 millioner kroner, hvilket dermed giver et månedligt indtægtsgennemsnit på 474.000 kroner.

August er højdespringeren. Her var indtægterne fra betalingsparkeringen på de ti involverede parkeringspladser i Køges bymidte på 568.544 kroner. I juni nåede man også næsten derop; da var indtægterne på 568.282 kroner.

Statistikkerne viser desuden overordnet, at hovedparten af de parkererende bilister i de senere måneder har betalt via apps, mens det i årets første måneder var betalingsautomaterne, som modtog transaktioner for de største beløb.

Køge Kommune havde forud for implementeringen af betalingsparkeringen budgetteret med en årlig driftsindtægt på seks millioner kroner fra betalingsparkeringen.

Tallene for indtægter samt registrerede parkeringstimer er opgjort i forbindelse med, at Teknik- og Ejendomsudvalget og siden Økonomiudvalget og byrådet i løbet af december skal behandle hele den store evalueringsproces af betalingsparkeringsordningen.

arrow Partier: Vi bør købe parkeringshuset
22. november 2019 kl. 18:04 Opdateret: kl. 14:51
arrow Status: Få det fulde overblik over striden om juleparkering
21. november 2019 kl. 19:27 Opdateret: kl. 14:29
arrow Flertal skrotter forslag om gratis juleparkering
21. november 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk