2. august 2021
Køge Kommune har udskrevet en navnekonkurrence for de nye maritime halvø ud fra Søndre Havn, hvor blandt andet vinterbadeklubben Valkyriens nye faciliteter ligger. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Køge Kommune har udskrevet en navnekonkurrence for de nye maritime halvø ud fra Søndre Havn, hvor blandt andet vinterbadeklubben Valkyriens nye faciliteter ligger. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad skal øen hedde: Giv et bud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad skal øen hedde: Giv et bud
Køge - 18. juli 2021 kl. 14:27
Af Katrine Wied

»Andeøen« og »Rip«, »Rap« og »Rup«. »Køges Halvø«. Eller »Niels Juels Odde«. Forslagene er mange til, hvad den nye halvø skal hedde, der strækker ud i Køge Bugt fra Søndre Havn.

Køge Kommune har udskrevet en navnekonkurrence, og forslagene vælter ind.

Kommunen ønsker at finde til den kunstigt anlagte halvø ved Søndre Havn og de tre høfdepladser, der strækker sig ud fra den. I daglig tale er den hidtil blevet kaldt Den Maritime Halvø. Men det er for kedeligt synes kommunen, som derfor lægger opgaven med at finde på et navn ud til borgerne. Og det er en særdeles populær navneleg. På to dage er det kommet 285 seriøse bud på kommunens Facebook-side. Nogle går mod den nordiske mytologi, fordi vinterbadeklubben Valkyrien allerede ligger der, mens andre tænker mere på udseendet set fra luften og kalder den Rokken.

Politikere bestemmer

Den endelig afgørelse falder i kommunens Klima- og Planudvalg til efteråret, så vinderen af konkurrencen kommer ikke til at bestemme navnet. Men kommunen lover en lille præmie til det bedste bud. Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk