20. oktober 2021
- Det er en klar fordel, hvis man kan få andre veteraner med i projektet, fordi det er os, der ved, hvordan de syge kolleger har det, siger Thomas Buus. Foto: Anders Ole Olsen.
- Det er en klar fordel, hvis man kan få andre veteraner med i projektet, fordi det er os, der ved, hvordan de syge kolleger har det, siger Thomas Buus. Foto: Anders Ole Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård kritik af ny strategi for hjælp til veteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård kritik af ny strategi for hjælp til veteraner
Køge - 31. januar 2018 kl. 13:53
Af Lars Andersen

»Videre i livet« hedder Køge Kommunes nye strategi for hjælp til knap 360 veteraner, der for øjeblikket bor i kommunen, men der er ikke noget i den nye strategi, der imponerer Thomas Buus, der selv var med på Balkan som soldat i 1993-94. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Kommunen skriver jo direkte, at man blot vil tilbyde veteranerne hjælp til at finde rundt i allerede eksisterende tilbud, og det er bare ikke godt nok, mener han.

- En hjemvendt soldat med psykiske problemer har jo først og fremmest behov for at tale med nogen, der kan sætte sig ind i hans eller hendes problemer. Og det er som regel kun en anden veteran, der kan det.

- Så skal der også være et konkret værested for veteranerne, hvor især dem med PTSD har nogle helt særlig behov for dels at kunne finde fred og ro, og dels at kunne brænde en masse energi af på fysiske udfoldelser, forklarer Thomas Buus.

Han slap selv hjem fra Balkan uden behov for den hjælp, der i øvrigt heller ikke fandtes dengang, og han er klar med både tid og idéer til at gøre »Videre i livet« både mere målrettet og mere brugbar for Køges veteraner.

Lissie Kirk (S), der er formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget, siger, at kommunen er klar til at lytte.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk