22. juni 2021
Hvor en mulig statsvej til Stevns skal tilslutte sig Sydmotorvejen, og hvor linjeføringen skal trækkes har i årevis været flittigt diskuteret. Nu håber Køges borgmester på fælles fodslag med Stevns, når der skal indsendes høringssvar til den igangværende VVM-undersøgelse. Foto: Jesper From
Hvor en mulig statsvej til Stevns skal tilslutte sig Sydmotorvejen, og hvor linjeføringen skal trækkes har i årevis været flittigt diskuteret. Nu håber Køges borgmester på fælles fodslag med Stevns, når der skal indsendes høringssvar til den igangværende VVM-undersøgelse. Foto: Jesper From
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håb om fælles fodslag: Kommuner arbejder videre med statsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Håb om fælles fodslag: Kommuner arbejder videre med statsvej
Opdateret 12. maj 2021 kl. 18:25
Køge - 12. maj 2021 kl. 16:39
Af Anders Fallesen

Borgmestrene fra Stevns og Køge kommuner mødtes tidligt onsdag eftermiddag til drøftelser om et muligt fælles høringssvar til VVM-undersøgelsen af statsvejen til og fra Stevns.

arrow Læs også: Grundejerforening håber på nordlig vejløsning: - Byen skal aflastes

Ifølge Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke (S), var mødet ganske frugtbart i bestræbelserne på at trække i samme retning. Det fortæller hun til DAGBLADET.

- Dagsordenen var, at vi skulle se, om vi kan finde fælles fodslag med udgangspunkt i det høringssvar, som Stevns Kommune har forfattet, siger Marie Stærke og uddyber:

- Det går blandt andet på, om vi kan finde andre løsninger end de linjeføringer, som VVM-undersøgelsen har undersøgt. Stevns beskriver en linjeføring umiddelbart syd om Herfølge, og det er jeg som udgangspunkt positiv omkring. I Køge har vi mest været optaget af at finde en langtidsholdbar løsning, men også at vejen ikke skulle føres nord om Herfølge. Jeg synes, at det er udmærket høringsvar, som Stevns Kommune har skrevet, siger Marie Stærke.

Har samme målsætning

Derfor skal Køge Kommunes teknik- og ejendomsudvalg nu drøfte sagen, og alle byrådets partier vil blive inddraget for at se, om der er enighed om at tilslutte sig Stevns' høringssvar til Vejdirektoratet.

- Med forbehold for, at det ikke er blevet politisk behandlet endnu, vil jeg da tro, at vi kan genkende os selv i det, siger Marie Stærke og fortsætter:

- Jeg har også set, at Venstre har præsenteret et forslag (om nye Herfølgefrakørsel på Sydmotorvejen, red.), som ikke strider mod dette forslag fra Stevns. Generelt havde vi en rigtig god drøftelse om det på dagens møde, og både Stevns og Køge Kommune har samme målsætning; nemlig at finde en fremtidssikret løsning på trafikudfordringerne. Og der må vi sige, at det nuværende forslag syd om Hårlev ikke hjælper tilstrækkeligt på det, siger Køgeborgmesteren.

Hun kvitterer samtidig for, at man med Stevnsforslaget om at nærme sig Herfølge genåbner en gammel diskussion om en linjeføring på Vallø Stifts arealer og tilføjer videre, at begge kommuner var positivt stemte omkring linjeføringen nord om Hårlev.

- Derfor var det en svær pille at sluge og ganske uheldigt, at VVM-undersøgelsen viste, at de sjældne flagermusarter i Vallø Storskov stak en kæp i hjulet på det, siger Marie Stærke.

Processen herfra er nu, at Teknik- og Ejendomsudvalget snarest skal afholde ekstraordinært møde, hvor et fælles høringssvar med Stevns kommer på dagsordenen. Der er høringsfrist i Vejdirektoratets afsluttende høring den 11. juni.

Selve forslagene fra Stevns

De to forslag, som Stevns Kommune i sit udkast til høringssvar nu peger på, har tidligere været fremme i Vejdirektoratets forundersøgelse baseret på Rambøll-rapporten, hvor de benævnes henholdsvis forslag 5 og 6.

Den ene linjeføring tager sit udgangspunkt nord for Klippinge, som også linjeføring A i den seneste VVM-redegørelse gør det. Herfra løber den frem til nord for rundkørslen øst for Hårlev, hvorefter den slår et sving mod nord og løber langs Østbanens strækning til syd for Vedskølle. Videre går vejen mod vest og rammer Holmebækvej syd for Herfølge og lige nord for Vallø Storskov og Præsteskoven, inden den krydser Vordingborgvej og løber ud til Sydmotorvejen, som den fanger på en ny tilkørselsrampe,

Den anden linjeføring ligger en del nordligere og drejer fra Stevnsvej lidt syd for Strøbyskolen, hvor den krydser Tryggevælde Ådal og Køgevej, inden den går syd for Valløby og Vallø Slot frem til syd for Vedskølle, hvorfra den følger samme rute som det ovenfor nævnte forslag ud til Sydmotorvejen.

arrow Statsvej: - Den sydlige vej kan løse en stor del af problemet
01. juni 2021 kl. 19:48 Opdateret: kl. 13:33
arrow Kritik af statsvej: - Hvor blev borgerinddragelsen af?
01. juni 2021 kl. 17:57 Opdateret: kl. 13:27
arrow Politiker vil rykke omstridt statsvej længere mod syd
31. maj 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 13:57
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk